0
Με μεγάλη ευκολία πέρασε και από την Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό 716,3 δις δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας. 


Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 87 έναντι 10 ψήφων στη Γερουσία, μια εβδομάδα μετά την υπερψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τώρα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο αναμένοντας την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει συνολικά 69 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπερπόντιες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, προβλέπει αύξηση των αποδοχών κατά 2,6% για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και επενδύει δεκάδες δισεκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροπορικών και θαλάσσιων στόλων των ΗΠΑ.

Μπλόκο στην παράδοση των F-35 στην Άγκυρα

Ειδικότερα, απαγορεύει την παράδοση αεροσκάφους F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ με ολοένα και πιο γεμάτες σχέσεις με την Ουάσινγκτον, έως ότου η Άγκυρα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν θα αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 της Ρωσίας.

S-400 και νέες κυρώσεις

Επίσης ο νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία εφόσον αυτή προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400.


Αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Κάνοντας αναφορά στην κράτηση του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αλλά και την αγορά των S-400, το Κογκρέσο ζητά από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, να ετοιμάσει έκθεση στην οποία θα παρουσιάζει τα απαραίτητα βήματα, αλλά και το κόστος για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των stealth μαχητικών F-35, αλλά και την αντικατάσταση όλων των εταιριών της από την γραμμή παραγωγής. Επίσης, ζητά την απαγόρευση της παράδοσης νέων F-35 στην Τουρκία, αλλά και την μεταφορά των F-35 που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, αλλά βρίσκονται ακόμα σε Αμερικανικό έδαφος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top