0
Παιδιά φτιαγμένα από χρυσάφι. Η Εθνική ομάδα πόλο εφήβων με τον Δημήτρη Κραβαρίτη στο τιμόνι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι μετά τη νίκη με 9-8 επί των Ισπανών στον τελικό.

Το ελληνικό πόλο ξέρει τον δρόμο των επιτυχιών. Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης οι ελληνικές ομάδες πόλο δείχνουν ότι με τον σωστό τρόπο όλα είναι έφικτα. Έναν χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής πόλο Νέων ανδρών στο παγκόσμιο της Κροατίας και λίγες μέρες μετά το ασημένιο της Εθνικής ομάδα γυναικών στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης μια ακόμη κορυφή έρχεται να προστεθεί στον κύκλο των επιτυχίων του ελληνικού πόλο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων με πρωτομάστορα τον Δημήτρη Κραβαρίτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι, δείχνοντας ότι εκτός του παρόντος στο άθλημα υπάρχει και λαμπρό μέλλον. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας κυριαρχικό πόλο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και κερδίζοντας την υπερδύναμη Σερβία στον ημιτελικό, επικράτησε και της Ισπανίας στον τελικό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική μας ομάδα στον τελικό είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στους τυπικά γηπεδούχους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το αντιπροσωπευτικό μας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπάνω προτού ισοφαρίσει ο Σαναούγια για την Ισπανία. Ένα γκολ του Καλογερόπουλου πάλι στον παίκτη παραπάνω και ένα από τον Γραμματικό έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας (3-1) τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. 

Η Ισπανία έκανε την αντεπίθεσή της στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου. Με γκολ του Αλέγκρε και ένα του Σαναούγια στον παίκτη παραπάνω οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου αφού το σουτ του Δήμου κατέληξε στο δοκάρι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με δύο γρήγορα γκολ στον παίκτη παραπάνω από Παπανικολάου και Δήμου προηγήθηκε με 5-3, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Σαναούγια μείωσε για την Ισπανία προτού ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος δώσει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων για την Εθνική μας (6-4), 3:40 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Η αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το τρίτο γκολ του Καλογερόπουλου στον παίκτη παραπών έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στην Εθνική μας (7-4), 2:17 πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Η Εθνική μας συνέχισε την καταπληκτική της απόδοση στην άμυνα και δεν επέτρεψε στους παίκτες των Ισπανών να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πιοβάν μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. 

Οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 7-5 με τον Μπετράν στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου με τον Κουρούβανη να διατηρεί τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-5) με ωραίο σουτ από την περιφέρεια. Ο Σαναούγια ξανά μείωσε για την Ισπανία με τον Μπράιμε να κάνει το 9-6 με γκολ στον παίκτη παραπάνω. Ο Σαναούγια κρατούσε την Ισπανία μόνος του και με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 9-7 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. 

Η Ισπανία του Σαναούγια στα μισά του τέταρτου οκταλέπτου μείωσε σε 9-8 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως με άμυνα γρανίτη και με τον Πιοβάν να δείχνει την κλάση του στο τέρμα πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0

Ισπανία: Γκαρσία, Σαναούγια 6, Ασένσιο, Πριέτο, Λινάρες, Κολόμα, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1, Μόντας, Φριογκόλα, Αλέγκρε, Αλκόν, Αγκίρε

Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Α. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπράιμε 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης

Η τελική κατάταξη

1. Ελλάδα
2. Ισπανία
3. Ουγγαρία
4. Σερβία
5. Ιταλία
6. Κροατία
7. Μαυροβούνιο
8. Αυστραλία
9. ΗΠΑ
10. Ρωσία
11. Βραζιλία
12. Κολομβία
13. Αίγυπτος
14. Νέα Ζηλανδία
15. Νότιος Αφρική
16. Αργεντινή
17. Καναδάς
18. Σαουδική Αραβία
19. Κίνα
20. Ουζμπεκιστάν

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top