0
«Ηχηρή» παρέμβαση στα Βαλκάνια κάνει ο «Τσάρος» της Ρωσίας Β.Πούτιν εισερχόμενος στα ενδότερα της τύχης του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, και λειτουργώντας ως «εγγυητής» της σερβικής πλευράς απέναντι στους Αμερικανούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί στην μεγάλη στρατιωτική παρέμβαση για την επέτειο τερματισμού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βελιγράδι τον Νοέμβριο, δίνοντας και το ανάλογο μήνυμα.

Ο Πούτιν θα παρακολουθήσει την παρέλαση για τα 100 χρόνια από τη λήξη του «Μεγάλου Πολέμου» μαζί με τον Σέρβο ομόλογό του Βούτσιτς. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει ευκαιρία επίδειξης ισχύος για την Σερβία.

Η επίσκεψη Πούτιν μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα. Και η ανακοίνωσή της καταρχήν τονίζει τους δεσμούς Ρωσίας-Σερβίας και επίσης πραγματοποιείται σε μια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές Σερβίας-Κοσόβου.  

O B. Πούτιν μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει τα εξής:

«Θα υποστηρίξουμε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας”.

«Στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, η Μόσχα θα υποστηρίξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση”.

Η Μόσχα αποκτά επίσημα «λόγο» και πρόσβαση στο σερβικό έδαφος για το οποίο σημειωτέον «εγγυάται» την εδαφική ακεραιότητα έναντι οποιουδήποτε εχθρού ενώ θα έχει και ενεργό ρόλο στο Κοσσυφοπέδιο.

Η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ θα «ανάψει» για τα καλά στην περιοχή και θα έχουμε πολλά επεισόδια και στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας η οποία δεν αποδέχεται την είσοδο στο ΝΑΤΟ ως μέρος της συνομοσπονδίας.

Επίσης η κατάσταση σε ΠΓΔΜ , Βουλγαρία και Μαυροβούνιο παραμένει «ρευστή» και όλα είναι πιθανά λόγω «ρωσικού δακτύλου».

Οι Σέρβοι τα τελευταία χρόνια βάζουν ενεργά και κυρίως στρατιωτικά την Ρωσία στο «παιχνίδι» για την τύχη της περιοχής του Κοσόβου «αδειάζοντας» εντελώς ΗΠΑ και ΕΕ , οι οποίες θα βρουν απέναντι τους πλέον έναν αποφασισμένο Β.Πούτιν και φυσικά τον ρωσικό στρατό, εάν και όποτε χρειαστεί.

Έτσι η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ για την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία θα «ανάψει» για τα καλά διότι οι ΗΠΑ ήδη ευρίσκονται παρασκηνιακά πίσω από την αλβανική πλευρά και πιέζουν το Βελιγράδι να εισχωρήσει στο ΝΑΤΟ.

Οι δύο χώρες στέλνουν ταυτόχρονα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Στο πολύγωνο ‘Λούγκα’ στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, βρίσκεται σε τελικό στάδιο οι ρωσο-σερβικές κοινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά με τη συμμετοχή Σέρβων στρατιωτών και Ρώσων από το Γ΄ Σώμα Στρατού, όπως σημειώνει το Σπούτνικ.

Οι στρατιώτες της Σερβίας, έφθασαν στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και η πρώτη φάση της άσκησης έγιναν στο πολύγωνο ‘Καμένκα’ από τις 10 ως τις 12 Αυγούστου και στη συνέχεια ‘μετακόμισαν’ στο πολύγωνο ‘Λούγκα’ όπου από τις 14 Αυγούστου εκτελείται η άσκηση με πραγματικά βλήματα μάχης.

Σχεδόν 200 μέλη των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στις κοινές ασκήσεις.

Σύμφωνα με δήλωση του στρατηγού Στέφαν Στεφάνοβιτς στο Σπούτνικ, οι ασκήσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των στρατιωτών των δύο χωρών ώστε να υπάρχει αγαστή συνεργασία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top