0
Στις αγροτικές φυλακές του Βόλου που ορίζονται από τον νόμο ως «ανοικτή φυλακή» μετήχθη μετά από αίτημά του, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο διαβόητος «Λουκάς» της 17Ν, μεταφέρθηκε σε μια φυλακή όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες…

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές, έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός.

Σε μια εποχή όπου η χώρα παρακολουθεί σοκαρισμένη τα αποκαϊδια που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής και θρηνεί για τους εκατοντάδες νεκρούς, η κυβέρνηση έκρινε φρόνιμο να…»επιβραβεύσει» τον καταδικασμένο δολοφόνο Κουφοντίνα στέλνοντας τον σε καλύτερες συνθήκες …εγκλεισμού. Για να γίνει αυτό υπήρξε σχετικό αίτημα του αρχιτρομοκράτη που προφανώς «θυμήθηκε» να δηλώσει…μελισσοκόμος.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες, έχοντας εξέλθει της φυλακής για διαστήματα 48 ωρών. Πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι απλά τηρήθηκε η νομιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.


Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαφέρει από τις κλειστές φυλακές.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top