0
Τι συμβαίνει με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και το όνειρο του «σωτήρα» πρωθυπουργού να τον δει ενιαίο και αδιαίρετο να μετακομίζει στο ΟΑΚΑ, υπό την ιδιοκτησία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

Ο Αλ. Τσίπρας, όπως αποκάλυψε η «Α» στο περασμένο της φύλλο, στην προοπτική για να κερδίσει ψήφους από τους φίλους του Παναθηναϊκού, μιας και από τους Ολυμπιακού… αποκλείεται και τους ΠΑΟΚτσήδες να μην μπορούν να πιστέψουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας, προσφέρθηκε να κάνει τον «μεσάζοντα» ανάμεσα στον Ταϊλανδό broker Πάιροτζ Πιεμποντσάγκ και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και καλώς το έκανε. Μέρος της πολιτικής (μόνο στην Ελλάδα) είναι τέτοιου είδους… συνοικέσια, αφού πολιτική δεν παράγεται, ο κόσμος πεινάει, οι φόροι «σφάζουν» κι απομένει μόνο το επικοινωνιακό «παιχνίδι».

Πώς, όμως, έχουν τα πράγματα και ποια η εξέλιξή τους; Δεν είναι καλή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι σύμφωνος σε όλα με τον πρωθυπουργό για την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ, άλλωστε αυτό μαρτυρούν οι δυο συναντήσεις τους μέχρι τώρα. Με τον Πάιροτζ, ωστόσο, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.


Εκεί που όλα έβαιναν καλώς, αφού ο Ταϊλανδός θα έπαιρνε στα χέρια του τον Παναθηναϊκό και θα προχωρούσε σε άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, η όλη διαδικασία φαίνεται να «κολλάει». Ο Πάιροτζ καθυστέρησε την άφιξή του στην Αθήνα, ενώ είχε στείλει τον γιο του για να κάνει τις επαφές, λίγο πριν από το τελικό deal.


Ο Πάιροτζ, στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ζήτησε γήπεδο στον Βοτανικό για να προχωρήσει η διαδικασία αγοράς της ΠΑΕ αλλά εισέπραξε άρνηση. Έτσι, ο Ταϊλανδός άρχισε να σκέφτεται και την προοπτική να συνεργαστεί με την «Athens Alive», την οποία εκπροσωπεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος ο Ταϊλανδός το δήλωσε ότι ένας εκ των μετόχων του τεράστιου fund «Pan Asia» ήρθε σε επαφή με τον Γιαννακόπουλο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός είχε κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους για το Μουντιάλ. Αφού είπε ότι θα ήθελε η Ουρουγουάη να πάρει το τρόπαιο (επειδή, προφανώς, η Βενεζουέλα του Μαδούρο δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ), στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Πάιροτζ. Κι όπως είχε γυρισμένη την πλάτη στους δημοσιογράφους, έκανε μια κίνηση-χίλιες  λέξεις, κουνώντας το χέρι του, στη λογική «μπλέξαμε». Πού… έμπλεξε το θέμα; Στην κυβέρνηση έχουν ακριβώς τις ίδια εκτιμήσεις με την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Ποιες;

Θέτουν το εξής ερώτημα: Σε ποιον ανήκουν οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Απάντηση δεν δίνουν επισήμως, αλλά όλοι κάπου δείχνουν. Λένε, πάντως, ότι δεν ανήκουν στον Αλαφούζο. Αυτή είναι η μία εκτίμηση.

Άλλοι «γνώστες» της όλης υπόθεσης έχουν την υπόνοια ότι η κυβίστηση και ενδεχομένως και η  ακύρωση της συμφωνίας αγοράς της ΠΑΕ οφείλεται στην εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, συνεργάτη του Πάιροτζ Πιεμποντσάγκ σε πολλές επιχειρήσεις.


Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εμπλοκή του Ταϊλανδού επιχειρηματία στην αγορά της «πράσινης» ΠΑΕ ξεκίνησε μετά από παρότρυνση του Βίκτορα Ρέστη, τον οποίο προηγουμένως είχε προσεγγίσει επιτυχώς ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού και γιος του Ηρακλή Τσίπρα, ποδοσφαιρικού παράγοντα της «πράσινης» ΠΑΕ την περίοδο του πραξικοπήματος.

Με δεδομένες τις πολλές σε αριθμό δικαστικές εμπλοκές κακουργηματικού χαρακτήρα του εφοπλιστή, η προσέγγισή του και η μεσολάβησή του στον συνεταίρο του Ταϊλανδό θα ήταν μια πράξη καλής θέλησης εκ μέρους του στα όποια προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει στις δικαστικές αίθουσες. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο δεν ήταν κάτι το άγνωστο στον Βίκτορα Ρέστη, αφού ήταν ο χρηματοδότης της ερασιτεχνικής ομάδας της Γλυφάδας, και επί πλέον υπήρξε και στενός συνεργάτης του πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Πέτρου Στάθη, με τον οποίο όμως βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για διάφορες μπίζνες στο Μαυροβούνιο.

Πάντως, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη το επικοινωνιακό «παιχνίδι» σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το deal του Πάιροτζ με τον Αλαφούζο. Γιατί; Διότι θα έχει συμβεί αυτό που όλοι φοβόντουσαν ευθύς εξ αρχής, να μη σκάσει στα χέρια του Τσίπρα ο Παναθηναϊκός και χάσουν ψηφαλάκια, αφού δεν θα μπορούν, πλέον, να επικαλεστούν «σωτηρία» του Παναθηναϊκού για να δελεάσουν τους οπαδούς τους να τους ψηφίσουν. Ο Αλαφούζος είναι, φυσικά, ο εύκολος στόχος, οι κυβερνητικοί τον βρίζουν ακόμα κι όταν είναι προσκεκλημένοι στο κανάλι του. Άρα, «ο Αλαφούζος θα φταίει». Κι εδώ θα συμβαίνει η εξής παραδοξότητα: Να αναρωτιούνται από τη μία οι κυβερνητικοί «σε ποιον ανήκουν οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;» κι από την άλλη να κατηγορούν τον Αλαφούζο!

Οι μανατζαραίοι ξέρουν


Στον Παναθηναϊκό, όπως είναι γνωστό, έκλεισε ο Γιώργος Δώνης, αλλά έφυγε ο Ρόμπι Λουντ! Ο Δώνης είχε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΠΑΕ ότι όλα βαίνουν καλώς και να προχωρήσει απερίσπαστος στη δημιουργία μιας ομάδας που απλά θα διατηρηθεί στη Super League και τη μεθεπόμενη σεζόν να γίνει η εκτίναξη. Γιατί, όμως, ο Λουντ δεν δέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ και εγκαταλείπει τους «πράσινους»; Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή είναι πως το γραφείο μάνατζερ που έχει «πελάτη» τον Φινλανδό διεθνή μέσο, έκανε πίσω μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ με τον Πάιροτζ. Ξέρετε, στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, οι μανατζαραίοι έχουν τις δικές τους πηγές πληροφόρησης για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται στις ομάδες που παίζουν ή θέλουν να πουλήσουν τους «πελάτες» τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top