0
Aντί να μπει η Ελλάδα θα μπει η Τουρκία στην ένωση των BRICS, καθώς όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη 10η ετήσια συνάντηση του οργανισμού, αποτελεί βασική του προτεραιότητα!

Ο Ερντογάν όπως μεταδίδει η hurriyetdailynews, κάλεσε τους πέντε ηγέτες των χωρών που απαρτίζουν την ένωση BRICS να κάνουν δεκτή τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Αν μας δεχτείτε το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής Γιοχάνεσμπουργκ την Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα μέλη του μπλοκ δέχτηκαν με θέρμη την πρόταση του, και ειδικότερα η Κίνα που τάχθηκε υπέρ μιας διεύρυνσης.

Παρατήρησε ακόμη ότι φάνηκε να σκέφτονται την είσοδο νέων χωρών και ότι σίγουρα δεν είναι κατά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είμαστε στους G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και θα πάρουμε τη θέση μας στη BRICS », πρόσθεσε.

 Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα ήταν το πρώτο μη ιδρυτικό μέλος των BRICS!

Πριν από 3,5 χρόνια και πολύ πριν την οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι... άλλο είχε προταθεί στην Ελλάδα να συμμετάσχει στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS από την οποία η Ελλάδα θα αντλούσε και τα απαραίτητα κεφάλαια για να βρει χρηματοδότηση και να αντεπεξέλθει στους εκβιασμούς των δανειστών. Τότε η Ρωσία είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει την απόφαση της Ελλάδα να γίνει μέλος της τράπεζας όταν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Μετά από μερικούς μήνες ήρθε η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά αποτελέσματα...

Η ένωση BRICS, αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, και κάλεσε την Τουρκία στην 10η ετήσια συνάντηση ως προέδρευσα χώρα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top