0
Ντοκουμέντο της άτακτης φυγής προς τη θάλασσα, όπου αναζήτησαν τη σωτηρία εκατοντάδες άνθρωποι από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι αποτελούν οι φωτογραφίες από την παραλία, στην περιοχή. 


Παιδικά ρούχα και παπούτσια, προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που έσπευσαν απελπισμένοι και μέσα στην αγωνία να κινηθούν προς τη θάλασσα για να σωθούν, μαρτυρούν την τραγωδία. 

Κανείς δεν ξέρει τί απέγιναν οι κάτοχοι των αντικειμένων: Κάποιοι -ευτυχώς οι περισσότεροι από όσους κατέφυγαν στη θάλασσα- περισυνελέγησαν από πλωτά μέσα και σώθηκαν.  Άλλοι, όμως, δεν τα κατάφεραν: Είτε υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω και να βρουν τελικά φρικτό θάνατο, όπως συνέβη στο «χωράφι της φρίκης» στην Αργυρή Ακτή, κάποιοι άλλοι πνίγηκαν. 

Ο αριθμός των θυμάτων αλλάζει ώρα με την ώρα. Μόλις πριν από λίγο, ένας άνθρωπος περισυνελέγη νεκρός στην Αρτέμιδα από σκάφος του Λιμενικού.  Η φοβερή εκτίμηση - πρόβλεψη του δημάρχου Ραφήνας ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι τριψήφιος δεν μοιάζει πλέον εξωπραγματική. Ήδη αν και ο επίσημος απολογισμός είναι 50 νεκροί, τουλάχιστον άλλοι 11 άνθρωποι εντοπίσθηκαν νεκροί, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά πλέον τους 60.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top