0
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ξεπερνά του είκοσι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις που έκανε στις 2.30 τα ξημερώματα από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, από τη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική την Δευτέρα (23/7).


Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών που προκάλεσε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο συνδυασμός των σφοδρών Δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις». Επισήμανε ότι «είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό».

...Στέλνει drone ο αμερικανικός στρατός! 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι από αυριο θα πετάνε πάνω από τα δάση που... δεν κάηκαν και ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ που θα εντοπίζουν όποιον επιχειρήσει να βάλει νέα φωτιά.  Είπε συγκεκριμένα ότι έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου οι ΗΠΑ να διαθέσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που θα πετά από αύριο κιόλας πάνω από την Αττική.

Έντεκα τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι από την καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά υπάρχουν επίσης 104 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι δεκαέξι είναι παιδιά. 

Όπως σημείωσε έντεκα τραυματίες, όλοι ενήλικες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευονται διασηλωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η κινητοποίηση της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν άμεση και κινητοποιήθηκαν 7 καναντέρ, δέκα ελικόπτερα και το σύνολο των επίγειων δυνάμεων. 

«Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε», σημείωσε και τόνισε πως «μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».

Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα επιχειρήσουν αεροσκάφη από Ισπανία και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Κύπρο.

Δείτε τις δηλώσεις του κυβενητικού εκπροσώπου: 


Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το irafina.gr:Τα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top