0
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ζητεί να γίνει ρητή αναφορά ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αξιώσεις από τους Σκοπιανούς για επιπλέον αξιώσεις, στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην ταυτότητα της Μακεδονίας.


Δεν αναφέρει φυσικά τους Σκοπιανούς, αλλά αυτούς εννοεί.

Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της  Μακεδονίας  με το συνταγματικό της όνομα,  τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για μια πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή αξιώσεων στους γείτονες, για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα, όπως αναφέρεται σε αυτήν.

«Το ΥΠΕΞ παροτρύνει τα δύο γειτονικές, εταιρικές  και φιλικές  χώρες  να εγγυηθούν ότι στη συμφωνία μεταξύ τους  θα δηλωθούν και θα επιβεβαιωθούν αυτά με σαφήνεια», σημειώνει το δημοσίευμα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, τον Ιανουάριο του 1992 και το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως λόγος για μια πιθανή αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων ή αξιώσεων στους γείτονες, για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητα, όπως αναφέρεται σε αυτήν. 

Το ΥΠΕΞ παροτρύνει τα δύο γειτονικές, εταιρικές και φιλικές χώρες να εγγυηθούν ότι στη συμφωνία μεταξύ τους θα δηλωθούν και θα επιβεβαιωθούν αυτά με σαφήνεια», σημειώνει η ανακοίνωση της Σόφιας.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οτι η συμφωνία φέρνει καταιγίδες στα Βαλκάνια. Εκτός και αν κάποιος αφελής πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί δεν θα έχουν επιπλέον αξιώσεις, στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην ταυτότητα της Μακεδονίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top