0
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 2018» που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, Αίγυπτο και Κυπρο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας και περιελάμβανε πυρά επιφανείας και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ευρεία συμμετοχή των ΕΔ, με επιθετικά ελικόπτερα Apache, Chinook (τα οποία προσνηώθηκαν στο αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral) αλλά και σε αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις, ενώ συμεμτείχαν ακόμη ειδικές δυνάμεις, μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ και ναυτικές μονάδες του ΠΝ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Ο Π.Καμμένος έκανε την εξής δήλωση: "Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6», που πραγματοποιούμε δύο φορές το χρόνο με τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτή τη φορά με τη συμμετοχή της Κύπρου".

Συμμετείχαν ως παρατηρητές όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη άσκηση με εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top