0
Ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στο σκοτεινό κόσμο της νύχτας ήταν ο 45χρονος Μ.Κ., ο οποίος έπεσε χθες Τετάρτη νεκρός από τις σφαίρες εκτελεστών στο Παλαιό Φάληρο.


Αλέξανδρος Καραγιάννης

Αστυνομικοί τον περιγράφουν ως έναν σκληρό «νονό», ο οποίος αρνούνταν μέχρι το τέλος να μιλήσει στις Αρχές για τους αντιπάλους του. Ακόμα και όταν τον είχαν μαχαιρώσει Αλβανοί ποινικοί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2017 με σκοπό να τον βγάλουν από τη μέση, είχε αρνηθεί να «δείξει» τον εντολέα της επίθεσης.

Το προσωνύμιο του ήταν «καράφλας». Έτσι, τον ήξεραν όλοι στην πιάτσα. Ο ίδιος γνώριζε ότι σε βάρος του «εκκρεμούσε» συμβόλαιο θανάτου από «βαρύ» όνομα της νύχτας. Το 2010 είχαν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν στη Λάρισα, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης. Μάλιστα, αντίπαλη ομάδα νονών είχε μεσολαβήσει για να παίρνει άδειες, προκειμένου να του στήσουν ενέδρα εκτός φυλακής. Η δεύτερη απόπειρα να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού έγινε τον Ιανουάριο του 2017 στον Κορυδαλλό και ήταν και πάλι ανεπιτυχής.

Πριν από περίπου ένα χρόνο αποφυλακίστηκε. Βγήκε από το προστατευμένο περιβάλλον της φυλακής και άρχισε να προδιαγράφεται το τέλος του. Χθες το πρωί, τέσσερα άτομα τον «γάζωσαν» στο Παλαιό Φάληρο, όπου είχε πάει να συναντήσει άνθρωπο του περιβάλλοντός του. Ο ένας από αυτούς άδειασε το γεμιστήρα από το Καλάσνικοφ και ένας ακόμα πυροβολούσε με 45αρι πιστόλι.

Οι σφαίρες τον πέτυχαν στο θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια.

Το «βιογραφικό»

Ο Μ.Κ. άρχισε να φορτώνει το «βιογραφικό» του στις αρχές τους 2000. Στον «καράφλα» αποδίδονται από εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς μέχρι εκρήξεις και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος ανέβαινε διαρκώς στην... ιεραρχία της νύχτας.

Όταν έπεσε νεκρός στο Χαϊδάρι ο Βασίλης Στεφανάκος οι υποψίες έπεσαν σε εκείνον, χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί τίποτα, με την ΕΛ.ΑΣ. να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του. Το γεγονός είναι ότι είχε μεγάλη κόντρα, που κράτησε περίπου μία δεκαετία (σ.σ. από το 2008) με το Στεφανάκο.

Τον τελευταία ένα χρόνο -μετά την αποφυλάκιση του- είχε δίπλα του μία ομάδα 4-5 σκληρών Αλβανών και άλλων ποινικών. Ταυτόχρονα έπαιρνε πολλά μέτρα προστασίας, καθώς εκτός από συνοδό, φρόντιζε να αλλάζει συχνά δρομολόγια, να κρατά κλειστό το κινητό του τηλέφωνο κ.ά.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια 

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί όπλο (πιστόλι των 9mm), ένας γεμιστήρας από πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά τον γεμιστήρα για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Από μαρτυρίες και κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι στην εκτέλεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4 άτομα, δύο πάνω σε μηχανή, άλλα δύο σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο στο σημείο της δολοφονίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top