0
ΔΕΟΣ και συγκίνηση! Σείστηκε η γη στην σημερινή αλλαγή φρουράς με του Πόντιους Εύζωνες στο Σύνταγμα

Σε κλίμα συγκίνησης και με την εμβληματική αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα κορυφώθηκε απόψε η εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων…

Οι πέντε Εύζωνες έφτασαν ακριβώς στις 19:00, ώστε οι τέσσερις να αναλάβουν για μία ώρα την τιμητική φύλαξη του μνημείου. Με συντονισμένο βήμα και άψογο συγχρονισμό ανέβηκαν μέχρι το σημείο που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

Οι δύο με τη στολή του Πόντιου αντάρτη χαιρέτισαν στρατιωτικά καθώς δεν δεν φέρουν όπλο, ενώ οι δύο με την επίσημη φουστανέλα της Προεδρικής Φρουράς, παρουσίασαν όπλα.

Οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς αντικατέστησαν δύο Εύζωνες που φορούσαν τον θερινό ντουλαμά (στολή Βαλκανικών Πολέμων). Με βήμα που δεν έχασε ούτε μια στιγμή το συγχρονισμό, οι Εύζωνες που μόλις τελείωσαν την ωριαία υπηρεσία τους, ακολούθησαν το «εμπρός μαρς»

ώστε να επιστρέψουν στο στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού, όσο οι υπόλοιποι τέσσερις ανέλαβαν να σταθούν ακίνητοι φρουροί. Μετά την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς ακολούθησε η ομιλία του δρ Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος είναι και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.


Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top