0
Στις δράσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στο δημόσιο και την ενίσχυση των σχετικών επενδύσεων έκανε αναφορά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε στο συνέδριο του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, έχουν προγραμματιστεί τέσσερα εμβληματικά έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους.

Ανάμεσα σε αυτά και το VAR (Video Assistant Referee)! Όπως κατέστησε σαφές ο Αλέξης Τσίπρας, "η εφαρμογή του θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Τα υπόλοιπα τρία έργα, για τα οποία οι προκηρύξεις ήδη δόθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και θα έχουν ανάδοχο εντός του έτους (όπως και για το VAR) είναι τα εξής:

α) Δημιουργία μίας κεντρικής υποδομής ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των φορέων του δημοσίου με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, που θα επιφέρει ετήσια εξοικονόμηση για τα δημόσια οικονομικά της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

β) Το έργο της "ευφυούς γεωργίας" που με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων και οι Διαστημικές Τεχνολογίες, εξοικονομεί κόστη για τον αγρότη και βελτιώνει το αγροτικό προϊόν.

γ) Ενίσχυση της διαφάνειας στην κυκλοφορία των εντύπων, τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και τη δημιουργία αξιόπιστων στοιχείων για την κυκλοφορία των εντύπων με το έργο για το Barcode, (τον γραμμωτό κώδικα), με το οποιο όπως είπε ο πρωθυπουργός τελειώνουν τα «καπέλα» στον Τύπο και γίνεται πιο διαφανής και ουσιαστική η διανομή της δημόσιας διαφήμισης στα έντυπα.

Πηγή: News247.gr

Photo credits: Eurokinissi

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top