0
Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.


Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.

Oι υπερψηφίσαντες βουλευτές προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και  το Ποτάμι 
Να σημειωθεί ότι οι τρείς κοινοβουλευτικές ομάδες που στήριξαν την διάταξη διαθέτουν συνολικά 171 βουλευτές που σημαίνει ότι 10 βουλευτές έλλειπαν από την διαδικασία.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται βουλευτές που επέλεξαν την αποχή ως ένδειξη διαφωνίας με την ρύθμιση αλλά και ορισμένοι που δεν κατάφεραν να παραστούν όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που κατέφθασε αργοπορημένος και δεν πρόλαβε να ψηφίσει. 

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στα βουλευτικά έδρανα, γι αυτό και δεν ακολουθήθηκε η παραδοσιακή διαδικασία της εκφώνησης του ονομαστικού καταλόγου και της δήλωσης ψήφου δια μικροφώνου από τους βουλευτές.

Τα επόμενα λεπτά οι υπηρεσίες της Βουλής θα διανείμουν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίστες με την ψήφο κάθε βουλευτή ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης αναμένεται να καταψηφίσουν ενώ οι Γεωργία Γεννιά, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Καραγιάννης πιθανότατα θα απέχουν εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με την προωθούμενη ρύθμιση.

Επίσης, από την ΝΔ οι Ντόρα Μπακογιάννη και Ολγα Κεφαλογιάννη πιθανότατα θα υπερψηφίσουν κόντρα στην γραμμή του κόμματος ενώ το ίδιος αναμένεται να πράξουν οι Θεόδωρος Φορτσάκης και Νίκη Κεραμέως.

Για δεύτερη μέρα, πάντως, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βρέθηκαν στα θεωρεία της βουλής απ' όπου παρακολούθησαν τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Με μπεζ φόρεμα και με ένα πολύχρωμο περιδέραιο, ο Τζέησον- Αντιγόνη έδωσε  και σήμερα το παρών στα θεωρεία. 

Σημειώνεται ότι το Τζέησον - Αντιγόνη Ντέην είναι το πρώτο άτομο που έχει προσφύγει δικαστικά στην Ελλάδα προκειμένου να σβηστεί από τη λήξιαρχική πράξη γέννησής του το φύλο, αφού αυτοπροσδιορίζεται ως non binary άτομο και παράλληλα έχει ζητήσει να προστεθεί στο όνομά του, πλάι στο Ιάσων και το Αντιγόνη. Ως προς το δεύτερο σκέλος, η προσφυγή του έχει γίνει δεκτή.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top