0
Είναι πλέον προφανές! Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της γνωστής και άγνωστης ιστορίας της! 

Αυτό το έχουν καταλάβει ακόμα και οι Αλβανοί. Όπως λέει και μία λαϊκή παροιμία «τα μάθανε και πλακώσανε και αυτοί». Σε 30λεπτο ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, μετά την Θεσπρωτία, την Άρτα αλλά και την ίδια την Ακρόπολη, ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Θεσσαλονίκη, και άρα μελλοντική αρπαγή ελληνικών εδαφών. 

Σύμφωνα με… Αλβανούς ιστορικούς οι γείτονες μας ήταν από τους πρώτους κατοίκους της πόλης και τα αρχαία μνημεία χτίστηκαν από εκείνους! Από αυτούς δηλαδή που ζούσαν αρχικά στον Αλβανό ποταμό του Καυκάσου και δεν ήξεραν να μετρούν μέχρι το 10, όπως γράφει ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων. Μάλιστα, βάζουν και «σάλτσα» συνωμοσιολογίας. 

Ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, ο οποίος αποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» υποστηρίζει ότι «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»! 

Οι Αλβανοί, όχι μόνο οι εθνικιστές, όπως συνηθίζουν να τους ονομάζουν οι δημοσιογράφοι μας, αλλά η πλειοψηφία τους, κάνουν λόγο και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα θέλουν να μας μάθουν και ζήτημα «Σελανίκ» ή αλλιώς… της Θεσσαλονίκης. 

Όπως υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός από την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα». Διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη! 

«Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη, Κρήτη, Φιλιάτες ,Κατερίνη και άλλα»,ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ. 

«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν .Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς»,δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης, αναφερόμενος στο ελληνικό φύλο των Αρβανιτών. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας – Αλβανίας»! 

Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται αστεία, αλλά η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται από το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι σε εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία, όπως συμφέρει τους Αλβανούς. Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις, αλλάζει η ιστορία και σε βάθος και τα σύνορα! Εμείς αρκούμαστε στο να βλέπουμε τα τουρκικά σήριαλ!



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top