0
Εκδόθηκε η ετυμηγορία για την στυγερή, διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. 

Αθωώθηκε ένας εκ των κατηγορουμένων και οι συγγενείς των θυμάτων βγήκαν εκτός εαυτού.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Η αθώωση που προκάλεσε αντιδράσεις!

Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε. Κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας της έδρας ανάφερε: «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτριασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν».

Και συγκεκριμένα για τον Ι. Σ. που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά η εισαγγελέας είπε: «Έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο, ήξερε στη φυλακή πώς να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του».

Δις ισόβια στους άλλους δύο για την δολοφονία των αστυνομικών
Αντίθετα, με τον Γ. Ε. ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι. Σ. και Α. Π. δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ντροπή σας» έλεγε ο καταδικασθείς στην έδρα
Οι δυο καταδικασθέντες Ι. Σ. και Α. Π. κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σ. απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…«.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Β. Τ. που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.

Το χρονικό της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ
Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία. 
Έδωσε, μάλιστα, στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Ο αστυνομικός Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών
Ο αστυνομικός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών
Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν.

Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους.

Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top