0
Βαρυποινίτες καταδικασμένοι σε δις ισόβια για ανθρωποκτονίες είναι οι κρατούμενοι που απέδρασαν από πλοίο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι ο 35χρονος Αλβανός Halili Juliand γνωστός ως «Νίκο» o οποίος είχε λάβει την εντολή από τον γνωστό κακοποιό Βασίλη Βαρελά για την δολοφονία του Φελίμ Μεζάι και του μόλις 2,5 χρονών γιού του Κέρι στις 29 Νοεμβρίου 2011. Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Η κοινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, για τον εντοπισμό δύο κρατουμένων που ενώ μεταφέρθηκαν με κλούβα της αστυνομίας με άλλους 9 συγκρατούμενούς τους στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφεραν να δραπετεύσουν συνεχίζεται. Συγκεκριμένα η κλούβα της αστυνομίας μετέφερε στο πλοίο 11 κρατούμενους Αλβανούς κρατούμενους και την ώρα που τους κατέβαζαν για να τους οδηγήσουν μέσα στο πλοίο τέσσερις εκ αυτών κατάφεραν να δραπετεύσουν. Ο ένας εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του λιμενικού σώματος και συνελήφθη ενώ λίγη ώρα αργότερα μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε και ένας δεύτερος που συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων που παραμένουν άφαντοι συνεχίζονται.

Η ανατριχιαστική συνομιλία του εκτελεστή-δραπέτη

Ανατριχιαστική η συνομιλία που εμπεριέχεται στην δικογραφία της διπλής δολοφονίας, ανάμεσα στον Βασίλη Βαρελά, έναν συνεργό του και τον εκτελεστή «Νίκο».

«- Δ.Β.: Θα είναι και το παιδί του κοντά.

– Β.Β.: Τι λες; Πλάκα μου κάνεις;

– Δ.Β. Τι θα κάνω;

– Β.Β.: Πάρ’ τον τηλέφωνο. Πες του να είναι εκεί σε μια ώρα. Και δε μας ενδιαφέρει το μικρό.

– Δ.Β.: Τι θα το κάνουμε το μικρό;

– Β.Β.: Μη μιλάς στο τηλέφωνο. Ξέρεις τι θα κάνεις. Δώσ’ μου το Νίκο (το ελληνικό όνομα του Αλβανού εκτελεστή).

Β.Β.: Δε μας πειράζει για το μικρό, ρε.

Νίκος: Είναι παιδί, ρε.

Β.Β.: Το προβατάκι δε μας πειράζει, (βρισιά), δε μας πειράζει, ρε.

Νίκος: Τα άλλα που ήταν από πίσω μου έκαναν κλου κλου.

Β.Β. Ποια;

Νίκος: Τα κέρατα (περιπολικά).

Β.Β.: Τυχαίο ήταν.

Νίκος: Τι με βάζεις να κάνω τώρα;

Β.Β.: Τι είναι αυτά που λέτε στο τηλέφωνο. Άσ’ το μην κάνεις τίποτα. Δώσ’ μου το Β.Δ.

Β.Δ.: Τι να κάνουμε;

Β.Β.: Τίποτα. Τώρα τίποτα. Δεν ξέρεις τι να κάνουμε;

(Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία)

Β.Β.: Έλα όλα καλά;

Β.Δ: Όλα καλά.

Β.Β.: Το μπαστούνι να μου φέρεις, την γκλίτσα να εξαφανίσεις από τα πρόβατα, …(ακατάληπτη λέξη) ψοφήσει το προβατάκι. Κατάλαβες τι σου λέω, τη γκλίτσα ρε, κατάλαβες; Εξαφάνισέ την από τα πρόβατα.

Οι αστυνομικοί αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς «προβατάκι» στο 2,5 χρόνων Κέρι και «μπαστούνι – γκλίτσα» στην καραμπίνα. Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του «αρχηγού», με αφορμή την κηδεμονία της ανήλικης κόρη τους. Εξεταζόταν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του 29χρονου Σωτήρη Ι. Ψυχόπαιδα, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη, με τρεις σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.


Eκτελεστής για λογαριασμό του Βασίλη Βαρελά

Ο προσωπικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, ο αντικαταστάτης του σε επικίνδυνες σκηνές ταινιών του ’80, ο Βασίλης Βαρελάς, έγκλειστος των φυλακών Κερκύρας, κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές συντόνιζε μία σκληρή ομάδα εκβιαστών στην Καλαμάτα.



ΠΗΓΗ: thetoc.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top