0
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι «κράχτες» δημοσιογράφοι, η οποία μεταδίδουν για την «πολύτιμη στήριξη» των Αμερικανών του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σε σχέση με την κρίση στην Τουρκία.



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ακριβώς όπως είχε συμβεί στην Κύπρο και συμβαίνει στα Ίμια;

Ποιο θα είναι όμως το αντάλλαγμα;

Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως χθες πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, όπου συναντήθηκε για πολλή ώρα, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και τα θέματα στο Αιγαίο.

Ο κ. Αποστολάκης ζήτησε την… βοήθεια των Αμερικάνων και συγκεκριμένα εκείνων του στρατοπέδο Χίλαρι-Ομπάμα, καθώς ο Πάιατ δεν ανήκει στο «στρατόπεδο» Τραμπ, αλλά στο διεθνιστικό βαθύ Κράτος που κυβερνούσε τόσα χρόνια τις ΗΠΑ πριν τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο.

Θυμηθείτε: Μετά τα «εγκλήματα» στην Ουκρανία σειρά παίρνει το ξεπούλημα της Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάλιστα, ο Πάιατ είχε κάνει ανάρτηση με τίτλο “ US ships arrive in Cyprus EEZ” (τα πλοία των ΗΠΑ φθάνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ).


Και τώρα το ζουμί!

Εκτός από τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα αγοράσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα, όλα δείχνουν ότι οι διεργασίες για ακόμα μία αμερικανική βάση στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Που; Στην Αλεξανδρούπολη!

Εκεί φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν βάση ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο και πιο σύνθετο.

Η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα μπει μπροστά. Ενδεχόμενα λειτουργήσει και ως ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στην Βαλκανική.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην πόλη κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όσο και του ΝΑΤΟ.

Ποιος είναι ο πρέσβης; Ακριβώς, ο Πάιατ!

Μάλιστα, μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπεί σε ένα κέντρο υποστήριξης αλλά και συναρμολόγησης ελικοπτέρων. Στόχος η εξυπηρέτηση αναγκών των δυνάμεων των ΗΠΑ, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, παράλληλα θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες για τη μεταφορά υλικού από και προς τις βάσεις των Αμερικανών στην Βαλκανική χερσόνησο.

Έτσι, μετά την Κρήτη και η βορειοανατολική Ελλάδα γίνεται στόχος ρωσικών πυραύλων σε περίπτωση ξεσπάσματος παγκόσμιας σύρραξης.

Ρωσία

Όλα αυτά την ώρα που υπήρχε πρόθεση από την ρωσική πλευρά να αναβαθμίσει οικονομικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με επενδύσεις!

«Έχουμε γενικά ενδιαφέρον για οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη. Μόλις ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το λιμάνι, θα ενημερώσουμε τα αρμόδια υπουργεία και θα εξεταστεί το θέμα».

Αυτά είχε δηλώσει ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μ. Μάσλοβ, τον Φεβρουάριο, ενώ αναμενόταν να ανοίξει ρωσικό Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη.

Τώρα τι θα γίνει; Θα επενδύσουν οι Ρώσοι εκεί που θα υπάρχει αμερικανική βάση;

Θα φταίνε πάλι οι «κακοί Ρώσοι που δεν βοηθούν την Ελλάδα», η οποία ξεπουλά την Αλεξανδρούπολη στο ΝΑΤΟ και τους γυρίζει την πλάτη;




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top