0
Κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, μαζί με μαχητές του ΡΚΚ από τις 2 Μαρτίου παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που αιχμαλωτίστηκαν σε τουρκικό στις Καστανιές Έβρου και φυλακίστηκαν στην Αδριανούπολη.


Οι γονείς των δύο στρατιωτικών τους επισκέφθηκαν χθες Παρασκευή, για τέταρτη φορά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών πίσω από προστατευτικά τζάμια και με τη βοήθεια τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των στρατιωτικών είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κάτι που έχει περάσει και στους δύο αιχμαλώτους οι οποίοι δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. 

Μάλιστα ο  ένας από αυτούς ο ανθυπολοχαγός ρώτησε τους γονείς του "Πατέρα τώρα καταστράφηκε η καριέρα μου; Πώς θα  μπορέσω να σταθώ πάλι σαν αξιωματικός, πώς θα διοικήσω στρατιώτες που θα ξέρουν ότι έπεσα σε χέρια Τούρκων χωρίς να αντιδράσω και να προβάλω αντίσταση".

Οι γονείς του τον καθησύχασαν θυμίζοντάς του ότι οι περισσότεροι από όσους κατά καιρούς συνελήφθησαν αιχμάλωτοι ειδικά εν καιρώ ειρήνης, επέστρεψαν και συνέχισαν κανονικά την ζωή τους.

Τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους από τις φυλακές, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση. Το μόνο που ανέφερε ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, ήταν «περιμένουμε».

Γενικά αν η συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη αποβεί άκυρη την Δεύτερα, όπου το θέμα αυτό θα είναι τα σημαντικότερα που θα συζητηθούν, δεν πάει καλά, την επόμενη Τρίτη που συζητείται η έφεση των δύο, μπορεί το αποτέλεσμα  να είναι αρνητικό και να περάσουμε σε μια μακρά περίοδο αιχμαλωσίας τους.

Κάποιες ελπίδες θα υπάρξουν ίσως στην σύνοδο MCIS στην Μόσχα όπου είναι καλεσμένοι για το συριακό οι πάντες: ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Αίγυπτος και όλα τα αραβικά κράτη της περιοχής και φυσικά η Ελλάδα.

Όμως δυστυχώς οι χώρες του ΝΑΤΟ, λόγω του εμπάργκο στην Ρωσία, που επιβλήθηκε μετά το 2014 και την επανένωση της περιοχής με την Ρωσία, θα στείλουν χαμηλόβαθμες εκπροσωπήσεις, οπότε μειώνονται οι πιθανότητες ουσιαστικής συζήτησης Ελλάδας-Τουρκίας με διαμεσολαβητή την Ρωσία.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης πως και οι δύο ενστάσεις τους απορρίφθηκαν, εξ ου και οι γονείς τους βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πόσω μάλλον, όταν η κυβέρνηση, δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν γνωρίζει πότε θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα...






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top