0
Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζεται σύμφωνα με διαρροές ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης είπε στους συνεργάτες του: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».  

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να στέλνει μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Αθλητισμού για τη διακοπή του πρωταθλήματος και την αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Τρίωρη σύσκεψη 

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υφυπουργού Αθλητσιμού Γιώργου Βασιλειάδη και άλλων κυβερνητικών στελεχών με τον κ. Βασιλειάδη να ανακοινώνει και επισήμως την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα όσα απίστευτα σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μετά την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη.

«Έχουμε δώσει μάχες για να εξυγιάνουμε τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν να κάνουμε πολλά περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να  διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες», ανέφερε αρχικά ο κ,. Βασιλειάδης στις δηλώσεις του και πρόσθεσε:

«Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα και περιμένουμε τις προτάσεις τους. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA, που είναι σοκαρισμένη με τα τελευταία γεγονότα και δεν θα εκκινήσει ξανά εάν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια και οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους».


Η FIFA απειλεί με ποδοσφαιρικό Grexit

Την άμεση εφαρμογή δραστικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων απαιτεί η FIFA. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμπιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί πως είναι έτοιμη να εφαρμόσει κυρώσεις και απειλεί ανοιχτά με αποκλεισμό.

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης». 

Γραμμένος: Θα ληφθούν μέτρα

Αργότερα, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με τον τελευταίο να αναφέρεται στην ανάγκη λήψης μέτρων σε συνεννόηση με τις ομάδες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

«Πληροφορήθηκα την απόφαση της Πολιτείας, είχαμε ανταλλαγή απόψεων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και εξελίχθηκε με τς γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο επόμενο διάστημα και έπειτα από διαβούλευση με τη Super League, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η αναβολή είναι ειλημμένη απόφαση της Πολιτείας, για να αποφευχθούν κίνδυνοι. Θα ληφθούν μέτρα για την ομαλότητα και την ασφάλεια των αγώνων», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top