0
«Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε; Δεν μπορώ».


Το ερώτημα αυτό απηύθυνε σήμερα η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη στη συνάντηση που είχαν στη λέσχη αξιωματικών της Ορεστιάδας χωρίς, ωστόσο, να πάρει κάποια απάντηση στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.


Νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης είπε στη μητέρα του φυλακισμένου για 13η ημέρα λοχία ΕΠΟΠ ότι «είναι συστηματική και επίμονη η προσπάθεια που καταβάλουμε».

«Αντιλαμβάνομαι ότι πονάτε, όλοι πονάμε. Η διαβεβαίωση μας προς εσάς είναι ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να είστε βέβαιοι ότι το κάνουμε επίμονα και συστηματικά» είπε επίσης ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ο οποίος συναντήθηκε με τις οικογένες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή «οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των δύο παιδιών».

Τους προετοιμάζουν για μακροχρόνια κράτηση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίτερα ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη είπε ότι οι συγγενείς των δύο στρατιωτικών τους προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο να διαρκέσει για καιρό η υπόθεση της κράτησής τους.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά από την ημέρα της σύλληψής τους, οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία τη Δευτέρα να δουν τους γονείς τους και να έχουν σωματική επαφή μαζί τους, αφού η χθεσινή τους συνάντηση έγινε χωρίς το διαχωριστικό τζάμι που προβλέπουν οι κανονισμοί.

«Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά χωρίς το τζάμι, τους αγκάλιασαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκλατζης.

Τόνισε δε ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο για τις συνθήκες κράτησης. Μάλιστα, οι φύλακες επέτρεψαν στους γονείς να παραδώσουν στους στρατιωτικούς κάποια πράγματα, μεταξύ των οποίων και κάποια βιβλία για να περνούν το χρόνο τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top