0
Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους δοθεί εντολή να τοποθετήσουν στους ειδικούς φορείς τα «φονικά βλήματα» cruise. 


Τα βλήματα SCALP-EG ανήκουν στην κατηγορία των βλημάτων cruise. Η σύμβαση απόκτησης τους υπεγράφη το 2000 μαζί με τη σύμβαση αγοράς των αεροσκαφών Mirage-2000-5Mk2. Αρχικά προέβλεπε την απόκτηση 56 βλημάτων, που εν συνεχεία μέσω της option έγιναν περίπου 90.

Το SCALP-EG έχει μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ., αλλά είναι βαρύτερο από το Apache με βάρος γύρω στα 1.300 κιλά αν και η γόμωση που μεταφέρει έχει βάρος 450 κιλά. Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης είναι επτασφράγιστο μυστικό: Απαγορεύεται να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αλλά όλοι ξέρουν ότι «μπορεί να είναι και μεγαλύτερη…».

Έτσι η γόμωση τύπου BROACH μπορεί να διαπεράσει σκυρόδεμα πάχους μεγαλύτερου των 6μ. ή να εισχωρήσει σε βάθος εδάφους μεγαλύτερο των 9 μ. και να επιφέρει πλήγμα σε καλά προστατευμένους στόχους. Έχουν ακρίβεια πλήγματος της τάξης των 2μ!





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top