0
Σε περίπτωση απευκταίου μεν …πιθανού δε, ειδικά  όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση Ελλάδος Τουρκίας ..πολέμου…των δύο χωρών, η Ελλάδα έχει τους δικούς της «άσσους στο μανίκι της».


Διαθέτει έναν από τους πιο επίφοβους και δυναμικούς αεροπορικούς στόλους στην Ευρώπη και αυτό το λένε ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες. 

Κύριος στόχος των Ελλήνων πιλότων που είναι καλύτεροι  του ΝΑΤΟ , ακόμα και από τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τελευταία άσκηση Red Flag στις ΗΠΑ, και τα λεγόμενα των ίδιων των ξένων…σε μια πιθανή λέμε… ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι τα Στενά των Δαρδανελλίων όπως τότε την  μακρινή  και ένδοξη περίοδο  1912-13.

Κύρια αποστολή της ΠΑ είναι η απαγόρευση εξόδου των τουρκικών μονάδων επιφανείας , των υποβρυχίων τους στο Αιγαίο με ειδικές αποστολές TASMO .

 Μιλάμε για την αποστολή καταστροφής όλων των κύριων μονάδων του εχθρικού Στόλου από την Πολεμική μας Αεροπορία με την χρήση αντι-πλοϊκών πυράυλων  AM-39 Exocet και πρόκειται για την πιθανότερη εξέλιξη σε μία «θερμή» αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η επιτυχία ή η αποτυχία μαζικού πλήγματος όλων των κύριων μονάδων του τουρκικού στόλου, πιθανότατα θα κρίνει την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χώρες,  διότι τότε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος θα αρμενίζει μόνο το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό μας όπως τότε στους βαλκανικούς πολέμους  ελέγχοντας τα πάντα.

Από την περίοδο  του πολέμου των νησιών Φώκλαντ, όπου οι πύραυλοι  Exocet των αεροσκαφών της Αργεντινής κατά  βρετανικών στόχων επιφανείας προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο βρετανικό ναυτικό . 

Αυτήν την «δύσκολη» και  συγχρόνως επικίνδυνη αποστολή θα κληθεί να πραγματοποιήσει η ελληνική πολεμική αεροπορία με  αεροσκάφη τύπου  Mirage-2000, ενώ για τα υπόλοιπα τουρκικά σκάφη υπάρχει «μέριμνα».

Ο συνδυασμός αεροσκαφών Mirage 2000 και πυραύλων AM-39 Block II Exocet αποτελέι την τέλεια εγγύηση για εξουδετέρωση των εχθρικών μονάδων επιφανείας και την απαγόρευση οποιασδήποτε  κίνησης τους στο Αιγαίο με  στόχο  την κυριαρχία στην περιοχή επιχειρήσεων.

Η ικανότητα αυτή επιδείχτηκε το Μάιο του 2012, όταν ένας  πύραυλος Exocet  εκτοξεύτηκε από  Mirage 2000 της 332 ΜΠΚΠΚ  στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Ο πύραυλος πέταξε σε χαμηλό ύψος σχεδόν  πάνω από τα κύματα πλήττοντας  τον στόχο του με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η Πολεμική μας  Αεροπορία έχει την ικανότητα να πλήξει θανάσιμα από απόσταση ασφαλείας, οποιονδήποτε ναυτικό στόχο της ανατεθεί.

Την ίδια στιγμή στον αέρα η τουρκική αεροπορία με μαζικές εξόδους F-16 θα προσπαθήσει «απεγνωσμένα» να κυριαρχήσει πράγμα πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματικούς που « κόβει το μάτι τους»…η τουρκική αεροπορία σε πιθανή σύγκρουση με την ελληνική θα επιζήσει μόνο 48 ώρες.

Το περιβάλλον του ελληνικού Αρχιπελάγους αλλά και η σύνθεση της κύριας απειλής που είναι το τουρκικό Ναυτικό, αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή των επιχειρήσεων ΤΑΥΝΕ ή TASMO (Tactical Air Support for Maritime Operations), οι οποίες  θα αναλάβουν σε περίοδο επιχειρήσεων να εξουδετερώσουν την απειλή που πρεσβεύουν οι μεγάλες μονάδες επιφανείας.

Το ΓΕΕΘΑ διαθέτει τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό για ενεργοποίηση αποστολών αυτής της μορφής , αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα δημιουργηθεί, εμπλέκοντας εχθρικούς στόχους σε ένα συνδυασμένο πεδίο διεξαγωγής αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αποβατικές ενέργειες στην περιοχή της Δυτικής Θράκης  από τους Τούρκους διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι από τον Έβρο δεν περνάνε «με καμία προσπάθεια» .

Το κύριο ρόλο σε αυτήν την περίπτωση  όμως θα διαδραματίσει ο παράγοντας ψυχολογία, με τους Τούρκους να νιώθουν συνεχώς από πάνω τους τον «βούρδουλα» του Ερντογάν να τους χτυπά αλύπητα. 

Τα σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων έχουν βάλει στόχο σύμφωνα με τις κινήσεις των φονιάδων του βυθού, τα πανίσχυρα και αόρατα Υποβρύχια τύπου 214 ,να χτυπήσουν τα Τούρκικα πριν καν προλάβουν να απλωθούν και πάρουν θέσεις για ναυμαχία με τα Ελληνικά!

Ίσως να είναι απο τα καλύτερα επιθετικά σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο τραπέζι των Επιχειρήσεων και αυτό αφήνει μια νότα αισιοδοξίας ,οτι αφήνουμε πίσω τον αμυντικό σχεδιασμό. Η πανωλεθρία των Τουρκικών Πολεμικών θα είναι δεδομένη αν κλείσουμε και τα Στενά ώστε να μην κατέβουν στο Αιγαίο τα Πολεμικά που είναι αγκυροβολημένα.

Δείτε χάρτη:


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πανικός επικρατεί στην Αγκυρα, καθώς φοβούνται Ελληνικά αντίποινα. 

Προβληματισμένοι έως και φοβισμένοι εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στις περιπολίες τους στη μεθόριο οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Εκείνο που μεταφέρεται σε ανώτερο στρατιωτικό επίπεδο είναι ότι υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για το εάν ένα λάθος τους, μπορεί να έχει παρεμφερή, παρόμοια κατάληξη με εκείνη των Έλληνες στρατιωτικούς που τώρα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top