0
Στα όπλα οι Εθνοφύλακες οι οποίοι προχώρησαν σε προχωρημένου τύπου βολές για πόλεμο σε αστικό περιβάλλον. 


Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως υπάρχει μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση σε Έβρο και νησιά.

Δείτε το βίντεο:



Την ίδια στιγμή  επέτειο της απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου εντυπωσίασαν τα στρατιωτικά τμήματα του 5/42 ΣΕ σήμερα, Τετάρτη 7η Μαρτίου2018, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην  Κάλυμνο ,στα πλαίσια εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, στάλθηκε και μήνυμα προς την Άγκυρα.

Οι φύλακες των νησιών μας μόνιμοι ,κληρωτοί και Εθνοφύλακες, παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια και με το κεφάλι ψηλά, αποσπώντας το θερμό και αυθόρμητο  χειροκρότημα του κόσμου ,καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης τους, από το χώρο παρέλασης.

Των Τμημάτων που παρέλασαν προηγείτο η  ιστορική πολεμική σημαία  του 5/42 ΣΕ.

Ακολουθούσαν μία διμοιρία κληρωτών οπλιτών, μία διμοιρία με οπλίτες και στελέχη με άψογη παραλλαγή και ειδική εκπαίδευση . και δύο  Διμοιρίες Εθνοφυλάκων εκ των οποίων η μία έφερε παραλλαγή

Αξίζουν συγχαρητηρίων τόσο τα στελέχη όσο και οι οπλίτες και εθνοφύλακες που εντυπωσίασαν με τη διέλευση τους,καθώς και στο Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη Αντώνη Μητάφη και στο διοικητή του ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Ταγματάρχη(ΠΖ) Αναστάσιο Εξάρχου για την άψογη οργάνωση και εκπαίδευση των τμημάτων που παρέλασαν.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παϊσίου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης και παρουσία των τοπικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

Κατά σειρά κατέθεσαν στεφάνια ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς ,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, για την εθνική αντίσταση ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Καρατζιούνης Ιωάννης, ο Διοικητης του ΑΤ Καλύμνοu Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος ,ο εκπρόσωπος του Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Τσαγκάρης και τέλος εκ μέρους των Παλαιών Πολεμιστών o Αντώνης Βαζανέλης . Επίσης παρόντες ήταν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος και Δ.Διακομιχάλης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρει δημοσίευμα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε για ακόμη μια χρονιά η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Στο κέντρο της νήσου της Ρόδου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την Μεγαλειώδη Στρατιωτική παρέλαση για την 70η επέτειο, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.ενώ για μια ακόμη φορά Καταχειροκροτήθηκαν οι Εθνοφύλακες και οι Έφεδροι της Ρόδου

Δείτε το Βίντεο από τη διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων:












loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top