0
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τον τερματισμό της λειτουργίας του Mega Channel.


«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

Με πλειοψηφία 6-3 η απόφαση 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη. 

«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του». 

Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη του ΕΣΡ θεώρησαν ότι το Mega απέρριψαν το βασικό επιχείρημα του καναλιού ότι από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου, είναι θεματικό κανάλι, γεγονός που του εξασφαλίζει εκπομπή μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες. Πλέον, το ΕΣΡ θα πρέπει να δώσει εντολή στην Digea να ρίξει το σήμα του σταθμού. 

«Δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα» 

Από το ΕΣΡ εξηγούσαν ότι η απόφαση να τερματιστούν οι εκπομπές του Mega ελήφθη διότι δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι των μετόχων του καναλιού ότι το Mega είναι θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

Έντονες οι αντιδράσεις των εργαζομένων 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση. 

Πότε θα κλείσει το Mega

Η απόφαση του ΕΣΡ θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά στη Διαύγεια και θα σταλεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει τη Digea για να ρίξει το σήμα εκπομπής του Mega.

Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ. 

Οι μέτοχοι του Mega θα μπορούσαν να σταματήσουν τη διαδικασία να πέσει «μαύρο» στο πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι, εφόσον κατέθεταν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ, προσφεύγοντας παραλλήλως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 'Οπως λένε νομικοί κύκλοι, εάν οι ιδιοκτήτες του Mega κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.

Το βίντεο που είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι

Ήταν μόλις δύο μήνες πριν, στις 11 Ιανουαρίου, όταν στις 2 το μεσημέρι βγήκε στον αέρα το έκτακτο δελτίο του Mega. Η Ειρήνη Ανδρουλάκη και ο Θανάσης Αυγερινός ήταν στο στούντιο για να μεταδώσουν την ανακοίνωση των 420 εργαζομένων του καναλιού. «Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του σταθμού και να τα ξαναπούμε στον αέρα με τους τηλεθεατές μας!», είχαν πει τότε. Ακόμα υπήρχε ελπίδα…

Αυτό ήταν το συγκινητικό αφιέρωμα που είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι για τον σταθμό:






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top