0
Θέμα Θράκης βάζει ξεκάθαρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν με μπαράζ στοχευμένων ρεπορτάζ από τουρκικά ΜΜΕ τα οποία αναδεικνύουν  τους «καταπιεσμένους Τούρκους» και την μη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης από την Ελλάδα.  


Το τραβάει το «σχοινί» και σε λίγο θα «σπάσει» με ολέθριες επιπτώσεις… Εχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα σχέδια του ο Ερντογάν. Είναι ξεκάθαρο που το πάει.

Εντύπωση προκαλεί ότι στο ρεπορτάζ,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ μιλά στην Τουρκική γλώσσα (!) και περιγράφει τα βήματα που κανει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματα.

Δεν μιλά στην ελληνική γλώσσα παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ δεν προορίζονταν για το τουρκικό κοινό ενώ το ρεπορτάζ έχει γυριστεί στην «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και φιλοξενεί δηλώσεις και μαθητών που δηλώνουν πως περιμένουν να σπουδάσουν στην Τουρκία…

Ετσι, στην σκιά του περιστατικού που έλαβε χώρα στον Έβρο, τα κατευθυνόμενα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ όπως το TRT, στοχοποιούν «επιμελώς» την Δυτική Θράκη μας «παίζοντας» βρώμικο παιχνίδι με τους μουσουλμάνους μαθητές ενώ θέτουν και θέμα Τζαμί στην Αθήνα.

Με ένα μπαράζ ρεπορτάζ τα οποία προφανώς δεν γυρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα κρατούσαν για να τα δείξουν σε συγκεκριμένο χρόνο, η τουρκική κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για «καταπιεσμένους Τούρκους» σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 

Με τίτλο ‘Τούρκοι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Ελλάδα’ ο δημοσιογραφικός οργανισμός TRT World παρουσιάζει μια σειρά από ρεπορτάζ σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Τα ρεπορτάζ αφορούν κυρίως τη διαδικασία ορισμού του Μουφτή στην περιοχή αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα, και αναφέρονται σε ‘ανισότητες’ και σε ‘μειονότητα που δεν λαμβάνει ίσες ευκαιρίες’.

Το πρώτο ρεπορτάζ προβλήθηκε στις 6 Μαρτίου και ειχε θεμα:

«Οι Tουρκοι μουσουλμάνοι στην Ελλαδα έχουν μεταχείριση πολίτων Β κατηγορίας» στο οποίο οι ψευδομουφτήδες περιγράφουν με μελανά χρώματα τον τρόπο που η ελληνική Πολιτεία «περιορίζει τα δικαιώματα και την ταυτότητα» των …150.000 μελών της μειονότητας στην Θρακη.

Στο άλλο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στις 7 Μαρτίου με θέμα «τα τουρκικά μειονοτικά σχολεία κάνουν αργά βήματα στην Ελλαδα» προβάλλεται η ανάγκη νέων μειονοτικών σχολείων στην Θρακη, θεμα στο οποίο επενδύει ο τουρισμός θέλοντας να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση…

Και στο τρίτο ρεπορτάζ με τιτλο «Έκκληση των Μουσουλμάνων στην Αθηνα για ολοκλήρωση κατασκευής του τζαμιού» περιγράφεται μια εικόνα που δραματοποιεί την έλλειψη επίσημου χώρου προσευχής για τους μουσουλμάνους της Αθήνας, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις της κ. Άννας Στάμου (η οποία εχει ασπασθεί το Ισλάμ).

Το TRT αναφέρει ότι «σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης, οι «Τούρκοι» είχαν το δικαίωμα να έχουν τα δικά τους αυτοδιοίκητα σχολεία τους στην περιοχή της Δυτικής Θράκης.

Ωστόσο, οι ηγέτες της κοινότητας διαμαρτύρονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν είναι  επαρκείς ενώ στηλιτεύουν για αυτό την ελληνική πολιτεία».


Μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην «τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα».

«Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, οι Τούρκοι είχαν το δικαίωμα να διοικήσουν τα σχολεία τους στην περιοχή της Δυτικής Θράκης», δηλώνει ο ίδιος.

Ωστόσο, οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό κρατικό κανάλι διαμαρτύρονται εδώ και πολύ καιρό ότι οι εγκαταστάσεις τους είναι λίγες και δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση .

Την ίδια στιγμή το τουρκικό κανάλι στηλιτεύει  την μη κατασκευή έως τώρα του τζαμιού  που «καίει» τον Ερντογάν για ευνόητους λόγους.

«Για την ελληνική πρωτεύουσα προοριζόταν η κατασκευή του  πρώτου επίσημου τζαμιού μέχρι τώρα, αλλά οι καθυστερήσεις στην κατασκευή την καθιστούν την πόλη αυτή την  μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς επίσημο τζαμί.

Οι εργασίες προορίζονταν να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2017, αλλά παρά την «καθυστέρηση της καθυστέρησης», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  δεν έχει ακόμη εκπληρώσει  τον λόγο της, καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος που μιλά στην ουσία εξ ονόματος του τουρκικού καθεστώτος  .

Όλα μαζί λοιπόν στο ‘τραπέζι» από τους Τούρκους .

Τζαμί και συνθήκη της Λωζάννης διότι έτσι τους συμφέρει που σίγουρα «στέλνουν» «μηνύματα» στην ελληνική πλευρά  .

Το τουρκικό κανάλι TRT μέσω των «εκπροσώπων» της μουσουλμανικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης επικαλείται την Συνθήκη της Λωζάνης την οποία θέλει να αλλάξει ο Τούρκος πρόεδρος όπως δήλωσε ενώπιον του Έλληνα προέδρου κ. Παυλόπουλου τον Δεκέμβριο του 2017.

Ειδικά αυτή η συνθήκη τηρείται απαρέγκλιτα από την ελληνική πλευρά σε αντίθεση με τους απηνείς διωγμούς , τις διώξεις, τα πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων στην Τουρκία.

Αυτό όμως που διαφαίνεται με αφορμή και το περιστατικό στον Έβρο είναι ότι η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν θέλει με «κατευθυνόμενο τρόπο» να βάλει στο τραπέζι πολλές αξιώσεις και ίσως στο βάθος να προσπαθήσει να προκαλέσει « ανησυχία» στην μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα.


Θεωρεί δηλαδή ότι μπορεί να «παίζει» κατά το δοκούν με τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους γνωρίζουν τι λαμβάνει χώρα «απέναντι» και δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα σχέδια του σουλτάνου Ερντογάν.

Αυτό όμως που αναμένεται είναι το επόμενο διάστημα είναι η ανακίνηση πολλών «θεμάτων» από τον Τούρκο πρόεδρο μέσω του «τουρκικού τύπου» με σκοπό την δημιουργία όχι μόνο εντυπώσεων , αλλά  ως μέρος ενός «υβριδικού και πληροφοριακού πολέμου» με σκοπό την κάμψη του ηθικού της ελληνικής πολιτικής κυρίως ηγεσίας της χώρας μας, ώστε να επιτύχει «αναίμακτα» τα όποια σχέδια του σε Αιγαίο και Κύπρο.


Οι νέο-οθωμανοί γνωρίζουν ότι τέτοια «άνομα σχέδια» εντός της ελληνικής επικράτειας  θα απαιτήσουν πάρα πολύ «φόρο» σε ανθρώπινο παράγοντα και υλικές  «ζημιές» στην υποδομή της χώρας τους, για αυτό και επιδίδονται στο γνωστό εθνικό σπορ της «τουρκικής προπαγάνδας», την οποία παρεμπιπτόντως την «μασάνε και την καταπίνουν άνετα» εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες και αυτό είναι ακριβώς το πιο επικίνδυνο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top