0
«Ναυάγιο» προέκυψε στο Σκοπιανό, καθώς δεν υποχωρούν σε τίποτα τα Σκόπια και απορρίπτουν τις συνταγματικές αλλαγές προς απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων εναντίον της Ελλάδας.


Γράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι τάσσεται κατά του Gornamacedonija” καθώς είναι «δυσκολονόητο, ενιαίο και αμετάφραστο».

«Είναι δύσκολο» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ. «Επιχειρούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη» είπε, επισημαίνοντας ότι όταν οι δύο πλευρές συζητούν για το μέλλον είναι δύσκολο να βρεθούν διαφορές. Ωστόσο, προσέθεσε, για να φθάσουν σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεπεραστεί και να επιλυθεί η διαφορά γύρω από το όνομα. Χαρακτήρισε τις ισορροπίες γύρω από αυτό το ζήτημα ως πολύ ευαίσθητες όσον αφορά στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών με τις υπάρχουσες προκαταλήψεις.

Οι προτάσεις των Σκοπιανών είναι οι εξής: 

Καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, καμία αλλαγή σε γλώσσα, ιθαγένεια και ταυτότητα!

Αρνούνται και το Gornamakedonija, που σημαίνει Άνω Μακεδονία, να είναι αμετάφραστο σε σλαβική γλώσσα και να είναι μια λέξη.

Οι απαιτήσεις των Σκοπιανών θεωρούνται ακόμα και από τους πιο μετριοπαθείς διαπραγματευτές του ΥΠΕΞ το λιγότερο... εξωπραγματικές.

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να πέσει στις παγίδες της «χαμογελαστής» κυβέρνησης Ζ.Ζάεφ υπό την πίεση των Αμερικανών και των Γερμανών.

Μόνο που τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών ΔΕΝ είναι ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Οι σλαβόφωνοι θεωρούν ότι δέχονται μεγάλη πίεση από το 30% του πληθυσμού που αποτελείται απο αλβανόφωνους και πιστεύουν ότι εάν ενδώσουν στις ελληνικές προτάσεις τότε μετά αυτοί θα τους καταπιούν.

Άλλωστε για αυτό και ο πρόεδρος της χώρας δεν δέχτηκε να κάνει επίσημη γλώσσα την αλβανική.

Βέβαια οι Αλβανοί δεν ενδιαφέρονται για το όνομα της χώρας αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η απόσπαση ενό κομματιού της και να το ενώσουν με Κόσοβο και Αλβανία στα πλαίσια της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top