0
Την ουρά στα σκέλια έβαλαν οι Τούρκοι και εξαφανίστηκαν από το Αιγαίο στην θέα των κορυφαίων Αεροποριών του κόσμου που φιλοξενούνται στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και βγάζουν μαχητικά αεροσκάφη τους στο Αιγαίο στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2018». 

Μιλάμε βεβαίως για τα ελληνικά μαχητικά, τα αμερικανικά F-15E και τα ισραηλινά F-16I Sufa. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν υπήρξε ούτε στίγμα στο FIR Αθηνών. 

Οι Τούρκοι δεν έβαλαν ούτε καν αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 να πετάξει στο Αιγαίο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πόσο μάλλον να βάλουν μαχητικό και να βρεθεί αντιμέτωπο με καμία αποστολή COMAO των τριών αυτών Αεροποριών απέναντι του χώρια βεβαίως και τα άλλα αεροσκάφη, όπως τα Eurofighter Typhoon FGR4 από την Βρετανία, τα Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Tornado από την Ιταλία.

Η ψυχρολουσία για την Τουρκία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες, αφού με το ξεκίνημα της αρχόμενης εβδομάδας αναμένονται αποστολές από την Λήμνο και την Χίο μέχρι τη Ρόδο, την Κρήτη και το Καστελόριζο. Εκεί η Άγκυρα θα τα δει όλα και πόσο απομονωμένη είναι.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές πτήσεις στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στο Ιόνιο προς το παρών από τα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονται από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας. Το βράδυ δε  έγινε και γίνεται το πανδαιμόνιο του Ιονίου. Οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα πρέπει να μην ανησυχήσουν από τις νυχτερινές χαμηλές πτήσεις που φτάνουν μέχρι και την Καλαμάτα.



Οι Αμερικανοί της 492 δείχνουν να το απολαμβάνουν και ετοιμάζονται για το ελληνικό Top Gun  που θα σκάσει ειδικά την δεύτερη Εβδομάδα, που θα παίξουν τα  μαχητικά στα ελληνικά νησιά Λήμνος, Χίος και Σάμος, ενώ το δεύτερο κύμα θα παίζει στο Τρίγωνο της Μεγίστης!


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Ισραηλινοί φέρνουν στην Ανδραβίδα F-16I (υπήρχαν πληροφορίες για F-15, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν) όπου, ως γνωστόν διεξάγεται η πολυεθνική αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2018.

Η Ισραηλινή Αεροπορία δεν μετέχει  επίσημα στον ΗΝΙΟΧΟ, αλλά θα υλοποιήσει παράλληλη συνάσκηση με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή. Φυσικά δεν θα ήταν καθόλου παράξενο οι Ισραηλινοί να μετάσχουν ανεπίσημα στα σενάρια του ΗΝΙΟΧΟΥ, αλλά προφανώς το γεγονός θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι η παράλληλη δραστηριότητα θα είναι «σημαντικά συντομότερη» του πλαισίου του ΗΝΙΟΧΟΥ 2018.  Οι λόγοι που Ισραηλινοί δεν συμμετέχουν επίσημα δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά αναμφίβολα η αποστολή 6 μαχητικών τύπου F-16I στην Ελλάδα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές αμυντικές σχέσεις των δυο χωρών.



Την Τρίτη 20 Μαρτίου στη Φάση των Τελικών Εμπλοκών στην 117ΠΜ θα βρεθούν η πολιτική και η στρατιωτική Ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το παρών θα δώσει  ο Αμερικανός πρέσβης, η Βρετανίδα πρέσβειρα, αλλά και  η Ισραηλινή πρέσβειρα που είναι πλήρως ενημερωμένη για τις όλες τις Κινήσεις των Γερακιών του Κράτους του Ισραήλ!!!















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top