0
Στην μεγάλη προσφορά των γυναικών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας ένα «μεγάλο ευχαριστώ», σε εκδήλωση για την «προσφορά της Γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα», τη Δευτέρα, στην Αστυνομική Ακαδημία, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8η Μαρτίου).


«Η 8η Μαρτίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η αφορμή. Αφορμή για να παίρνουμε το παράδειγμα από τους αγώνες των γυναικών και να θυμόμαστε ότι χωρίς αγώνες και θυσίες, αλλαγές δεν γίνονται σε αυτόν τον κόσμο», είπε ο κ. Τόσκας και τόνισε ότι οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας επιδεικνύουν καθημερινά ζήλο, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορες θέσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε ειδικά στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη μακρόχρονη προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για να εξασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών και την ανάγκη για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας. 
Επεσήμανε ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά σε περιπτώσεις που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα ή σε δημόσιες δομές, γιατί τέτοιες συμπεριφορές προσβάλουν τον πολιτισμό μας». 

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στο εργασιακό περιβάλλον και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμισή του», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και σημείωσε ότι «η παρενόχληση με το νέο νόμο που έρχεται στη Βουλή γίνεται ποινικό αδίκημα».

Ακόμη τόνισε ότι «πέρα από τις νομικές συνέπειες, η αξιοκρατία δεν έχει φύλο. Και πρέπει να πω ότι η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται στην πράξη όταν κατέχει θέση εξουσίας... Οι καταγγελίες πρέπει να προχωρούν, να ελέγχονται και να μην κουκουλώνονται. Γιατί πάντα πίστευα ότι πρέπει ένα Σώμα Ασφαλείας όταν έχει πρόβλημα -μικρό ή μεγαλύτερο- να μην φοβάται να κάνει την αυτοκάθαρσή του».

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας κατά το χαιρετισμό του σημείωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς το γυναικείο προσωπικό της, θα ήταν μια Αστυνομία "μισή". Μια Αστυνομία "ξένη" για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Τόνισε επίσης ότι η ισότητα στην Αστυνομία είναι δεδομένη, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια σε θεσμικό επίπεδο, με τη διεύρυνση του πεδίου προστασίας των γυναικών, ιδίως σε θέματα μητρότητας, και υποστήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, όσο και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, σε διοικητικό επίπεδο, προς το σκοπό περαιτέρω διευκόλυνσης του επαγγελματικού αλλά και του οικογενειακού τους ρόλου.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης επεσήμανε ότι «η ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, σε κάθε δημοκρατία και ως τέτοιο μας αφορά όλους».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top