0
Το χειρότερο σενάριο φαίνεται να δρομολογείται για τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς κάτι που είχε διαφανεί από τις δηλώσεις της δικηγόρου και το ύφος της. 


Μιλάμε πλέον καθαρά για αιχμάλωτους πολέμου, μένει πλέον το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή την κήρυξη του και επίσημα.


Για κατασκοπεία κατηγορούνται, σύμφωνα με νεώτερη εξέλιξη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Το πρακτορείο Anadolu και η Hurriyet αναφέρουν ότι οι δύο Ελληνες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας και εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ο δικαστής έκρινε ότι συνελήφθησαν για τη δεύτερη κατηγορία.

Το CNNTurk μιλά επίσης για κατασκοπεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούν οι Τούρκοι να «φυτέψουν» στοιχεία στα κινητά των δύο ενώ φέρεται να έχουν και βίντεο από κάμερες στα σύνορα όπου έχει καταγραφεί η διαδρομή της ελληνικής περιπόλου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας τους ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες συλληφθέντες στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία.

Ετσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγής με τους 8 που βρίσκονται στην Ελλάδα, και ζητούνται από το καθεστώς Ερντογάν ως πραξικοπηματίες.

Φυσικά και το δούλεμ πέφτει σύννεφο από τους Τούρκους!

Νωρίτερα, το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού και θα παραμείνουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές.

Κίνδυνος να μείνουν έγκλειστοι για καιρό οι Έλληνες στρατιωτικοί

Μπορεί να προκάλεσε απογοήτευση η είδηση πως το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο δεν ήταν έκπληξη.

Ήδη από το Σάββατο η τουρκική Sabah είχε ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα τραβήξει σε βάθος χρόνου.

Και αυτό διότι τα τουρκικά δικαστήρια «ασφυκτιούν» από υποθέσεις, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, και συνεπώς η δικάσιμος για τους δύο Έλληνες στρατιώτες αναμένεται να προσδιοριστεί σε αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Κάτι που βέβαια δεν μπορεί ακόμα να το γνωρίζει κανείς, αφού παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί η δικάσιμος και για την ώρα όλα είναι εικασίες.

Ποιο είναι το κακό σενάριο

Το κακό σενάριο, βεβαίως, είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Αγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει. Πράγμα που έγινε

Και πάνω σ’ αυτό το σενάριο ήρθε και η προχθεσινή πληροφορία ότι ο επικεφαλής της MIT, Χακάν Φιντάν, ανήρτησε μήνυμα που έλεγε ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα που στο ελληνικό Πεντάγωνο εκτιμούσαν ότι δεν αναφέρει την επίσημη θέση του Φιντάν.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της Haber Turk, όπου ο αρθρογράφος μιλάει ξεκάθαρα για ανταλλαγή με τους 8.

«Για ποιο λόγο να πέρασαν αυτοί; Είναι χρήσιμοι για τους νέους κανόνες των διεθνών σχέσεών μας. Δεν έχω καμία υποψία πως θα μείνουν εδώ μέχρι να γίνει η ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους, μέλη του των γκιουλενιστών που διέφυγαν στην Ελλάδα» γράφει μεταξύ άλλων.






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top