0
Το ρεπορτάζ της Xanthinews.gr για το περιστατικό με τα δύο παλικάρια τους Έλληνες στρατιωτικούς λέει ότι πραγματικά ήταν μια άτυχη στιγμή και τρέξανε πολλές συγκυρίες μαζί για να καταλήξουν τελικά τα δυο παιδιά στις Τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα με μαρτυρία Τούρκου στρατιωτικού οι δύο Έλληνες δύο αξιωματικοί όντως πέρασαν για λίγα μέτρα στην τουρκική πλευρά λόγω της κακοκαιρίας και του πυκνού χιονιού που υπήρχε στην περιοχή. Στρατιώτες περιπόλου της Τουρκίας τους εντόπισαν αλλά για κακή τύχη των Ελλήνων στρατιωτών στην περίπολο αυτή συμμετείχαν εκτός από τους Τούρκους στρατιώτες και 2 μέλη της Jandarma.

Η Jandarma είναι το επίλεκτο σώμα της στρατοχωροφυλακής το οποίο είναι φανατικά πιστό στον Τούρκο πρόεδρο και είναι αυτό το σώμα το οποίο βοήθησε τον Ερντογάν να βγει νικητής την ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία εκφοβίζοντας τους στρατιώτες και προκαλώντας του πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Έτσι λοιπόν ένα μεθοριακό σύνηθες επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών το οποίο θα έπρεπε να λήξει σε επίπεδο λοχαγού και τοπικού σχηματισμού επειδή στην περίπολο έτυχε να υπάρχουν δύο άτομα της Jandarma εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο.

Ένας από τους δύο στρατοχωροφίλακες της Jandarma και ενώ διεξαγόταν οι διαπραγματεύσεις (τηλεφωνικά) μεταξύ των σχηματισμών της Ελλάδα και της Τουρκίας σκέφτηκε ότι θα ήτανε πολύ καλό να ειδοποιήσει τον προϊστάμενό του (την πολιτική ηγεσία) και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες είχε την ιδέα να προτείνει στον αξιωματικό της Jandarma να κρατήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ανταλλάξουν με τους οκτώ Τούρκους που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.

Στην συνέχεια με δική του πρωτοβουλία πήγε στο γραφείο του Τούρκου Λοχαγού που ήταν καλοπροαίρετος και ήθελε να διώξει τους Έλληνες στην χώρα μας και αφού του επιτέθηκε φραστικά απαίτησε να παραλάβει τους δυο κρατούμενους και να τους μεταφέρει στα γραφεία της Jandarma στην Ανδριανούπολη.

Από εκεί και μετά η κατάσταση ξέφυγε και δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τον στρατό, αφού ανέλαβαν οι εισαγγελείς που ενημερώθηκαν από τον αρχηγό της Jandarma στην Ανδριανούπολη.

Αν δεν υπήρχε ο φανατικός στρατοχωροφύλακας της Jandarma εκείνη την μέρα σε εκείνο το φυλάκιο τίποτε δεν θα είχε συμβεί.

Ο Τούρκος στρατιωτικός που μας διηγήθηκε το περιστατικό ανήκει στη μονάδα η οποία συνέλαβε τον τους Έλληνες και μας είπε ότι πραγματικά οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε παραπάνω ούτε να επιμένουν στην επιστροφή των Ελλήνων στην χώρα μας. Από την στιγμή που ανακατεύτηκε η Jandarma, ήταν υπό τον φόβο βέβαια ότι θα κατηγορηθούν ως εχθροί του Ερτογάν και θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top