0
Κάτι πολύ «βρώμικο» ετοιμάζουν οι Τούρκοι κοντά στα νησιά μας προσπαθώντας να «παραπλανήσουν» το ελληνικό γενικό επιτελείο κατά την πάγια «οθωμανική» τακτική τους.  




Πριν λίγο ανακοίνωσαν πως ξεκινούν ασκήσεις για δοκιμή των αποβατικών δυνατοτήτων της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

Το γεγονός ότι πρόκειται να εμπλακεί η Tαξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για το οτιδήποτε…

Η Τουρκία σήμερα δέσμευσε πριν λίγο θαλάσσια περιοχή απέναντι από την νήσο Λέσβο, όπου τα αποβατικά πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα πραγματοποιήσουν αυτό για οποίο εκπαιδεύονται εδώ και τόσα χρόνια με τις ασκήσεις EFES.


Δηλαδή την προσομοίωση απόβασης σε κάποιο ελληνικό νησί με σκοπό την πλήρη κατάληψη του.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18 η οποία φυσικά είναι παράνομη  για την εν λόγω περιοχή δεσμεύει περιοχή  εντός του FIR Αθηνών, εγκλωβίζει περιοχή στο μέσο του ελληνικού Αρχιπελάγους για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επίσης η Άγκυρα θα απαντήσει στην ελληνική ΝOTAM με την οποία η Ελλάδα υλοποιεί ναυτικές ασκήσεις ακριβώς στην είσοδο των Δαρδανελίων για  την ίδια περίπου περίοδο.

Μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» το τουρκικό γενικό επιτελείο θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, για να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών ΕΔ.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι θα  υπερασπιστεί τα δικαιώματά της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο , αποστέλλοντας  μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα» η οποία είναι η επιχείρηση η οποία ομοιάζει με αυτή της Ασπίδας του Ευφράτη.

Η τουρκική ναυτική επιχείρηση «βαφτίστηκε» και υλοποιείται στα πλαίσια σχεδίου «υφαρπαγής» θαλάσσιου χώρου ή μικρονήσου σε Κύπρο και Ελλάδα.


Η νέο-οθωμανική ηγεσία αφού «σφυγμομέτρησε» αντιδράσεις στην Ελλάδα μετά το περιστατικό της σύλληψης δύο Ελλήνων στρατιωτικών κάτω «από αδιευκρίνιστες συνθήκες» τώρα εισέρχεται στο δεύτερο μέρος του σχεδίου με την «προσπάθεια οικειοποίησης» ελληνικής μικρονήσου από τις 18 που διεκδικεί ο τουρκικός Τύπος και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου.

Ο κίνδυνος ονομάζεται Τουρκία και το σχέδιο μπορεί να αφορά την μεταφορά με πλοίο αιφνιδιαστικά « μονόπλευρα ενθουσιωδών» Τούρκων κατοίκων ( έχει λάβει χώρα με προορισμό το Αγαθονήσι αλλά δεν έφτασαν) ή την απόβαση Τούρκων πεζοναυτών σε κάποιο ακατοίκητη μικρόνησο και την δημιουργία τετελεσμένων.

Όλα αυτά είναι γνωστά, ο χρόνος όμως της υλοποίησης  των τουρκικών προκλήσεων μας δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται για κάτι ακόμα ποιο μεγάλο μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας και αυτό σίγουρα αφορά με την προσπάθεια κατάληψης μικρονήσου  .

Η ελληνική πλευρά οφείλει και θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε προσπάθεια προκλήσεως  «τεχνητού επεισοδίου»  από τουρκικής πλευράς…για να δώσουμε και εμείς ένα «ελληνικό χαστούκι» στον υπερφίαλο Ερντογάν που θυμίζει έντονα Μουσολίνι ο οποίος παρεμπιπτόντως και αυτός ονειρεύονταν την αναβίωση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top