0
Κι όμως, είναι «το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη»! Με τσιγάρο στο χέρι ο Άλκης Γιαννακάς, παραμένει ένας από τους πλέον ακριβοθώρητους παλιούς ηθοποιούς.



Έχοντας πατήσει τα 77 του χρόνια, συνεχίζει να αποφεύγει συστηματικά κάθε είδους δημοσιότητα, δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις ούτε φωτογραφίζεται στις σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις που κάνει. Ως εκ τούτου, η φωτογραφία του που εξασφάλισε σήμερα η «Espresso» θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ακόμη και… συλλεκτική!

Την ανάρτησε επιστήθια φίλη του στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, γνωρίζοντας πως ο παλαίμαχος ηθοποιός έχει επιλέξει να μένει μακριά από τα φλας των παπαράτσι. Σύμφωνα με εκμυστηρεύσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του, ο Αλκης Γιαννακάς, ο οποίος μένει κοντά στην πλατεία Αμερικής, βρίσκεται καθημερινά στο Σπίτι του Ηθοποιού, όπου τα πρωινά πίνει το καφεδάκι του και βοηθάει την πρόεδρο του ιδρύματος Αννα Φόνσου να φέρει εις πέρας το σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί. Ο ίδιος, άλλωστε, υπήρξε και ένας εκ των πρώτων υποστηρικτών του ιδρύματος.

Η εξαφάνιση του παλαίμαχου πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου από την κοσμική ζωή της Αθήνας παρατηρείται τη δεκαετία του ’80, όταν οι κινηματογραφικές εταιρίες δεν έχουν πλέον θέση για τα αστέρια των περασμένων δεκαετιών στις παραγωγές τους, ενώ οι ταινίες που γυρίζονται τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι του βεληνεκούς της χρυσής δεκαετίας του ’60. Ετσι, ο ίδιος αποφασίζει να φύγει οριστικά από το επάγγελμα και να ζήσει με ιδίους πόρους, θέλοντας να κρατήσει το όνομά του ψηλά στη συνείδηση του κοινού που τον λάτρεψε.

Μεγάλη δόξα

Οι περισσότεροι άλλωστε φίλοι και συμπρωταγωνιστές του έχουν αποσυρθεί, δίνοντας τη σκυτάλη σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς να τους διαδεχτούν.

Ωστόσο, ο ίδιος, ακόμα και την περίοδο της μεγάλης δόξας του, παρέμεινε σιωπηλός. Ποτέ δεν έδωσε κάποια συνέντευξη, ακόμα και όταν οι κινηματογραφικές εταιρίες τον πίεζαν λόγω promotion των ταινιών όπου πρωταγωνιστούσε. Αυτός είναι και ο λόγος που λίγοι γνωρίζουν πράγματα για την προσωπική του ζωή.

Σήμερα ο Άλκης Γιαννακάς παραμένει το ίδιο σιωπηλός, ενώ στο πλευρό του στις καλές και τις κακές στιγμές έχει την επιστήθια φίλη του Άννα Φόνσου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top