0
Σε μια δήλωση που δικαιολογεί τον συναγερμό στον οποίο βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Πάιατ, λέγοντας πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει απρόβλεπτες αναταράξεις στο Αιγαίο αλλά και οι ΗΠΑ θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν.


Η δήλωση έγινε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice:

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δηλώνει ο Τζέφρι Πάιατ,


Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι όλα αυτά είναι προεκλογική ατζέντα ο Αμερικανός πρέσβης, απάντησε: «Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».

Στο ερώτημα αν μπορούμε να ελπίζουμε να γυρίσουν πίσω οι δυο αξιωματικοί μας απάντησε: «Αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών.»

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τζέφρι Πάιατ στο Vice:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top