0
Με «παρατράγουδα» ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα Αλβανικών, για την εκμάθηση στα παιδιά της αλβανικής κοινότητας Χανίων της μητρικής τους γλώσσας.


Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει…από την διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής και τις «φωνές» της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, τα μαθήματα ξαναξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στον ίδιο χώρο.

Ωστόσο, το πρωί της ίδιας μέρας στο σχολικό χώρο πετάχτηκαν λάδια αυτοκινήτων, ενώ προκλήθηκαν και δολιοφθορές σε πόρτες και κλειδαριές του σχολείου, όπως απεικονίζεται και στις φωτογραφίες. 

Ο πρόεδρος της Β’θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, σχολίασε το περιστατικό και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα».

Νέοι βανδαλισμοί στο γυμνάσιο Χρυσοπηγής


Το περιστατικό παρόλαυτά δεν εμπόδισε την επανέναρξη των μαθημάτων για περίπου 45 παιδιά αλβανικής καταγωγής, κάτι που έφερε την ικανοποίηση της κοινότητας των Αλβανών στα Χανιά…


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top