0
Επίθεση με χειροβομβίδα έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής αλλά χρειάστηκε να υπάρξει ανάρτηση στο athens.indymedia προκειμένου το περιστατικό να γίνει γνωστό.


Την πρωτοφανή αρχική σιγή της ΕΛ.ΑΣ. επιβαρύνει, μάλιστα, ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι από την επίθεση υπήρξε ένας ελαφρά τραυματίας οδηγός ταξί. 

Ζημιές σε αυτοκίνητο


Ο εν λόγω οδηγός βρισκόταν περίπου στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλολάου καθώς είχε σταματήσει το ταξί του προκειμενου να δει κάτι στον κινητήρηα του οχήματος. Ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο στα πόδια από θραύσματα και αρχικά πίστεψε ότι ήταν από κάποια λάμπα που έσπασε. Όταν πήγε στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν το τραύμα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα είχαν προέλθει από θραύσμα χειροβομβίδας.

Μετά και από το στοιχείο αυτό από την ΕΛΑΣ επιβεβαίωναν ότι υπήρξε επίθεση με χειροβομβίδα σε απόσταση περιπου 50 μέτρων από το ΑΤ που εξερράγη κανονικά ενώ νωρίτερα το περιστατικό είχαν επιβεβαιώσει στο protothema.gr πηγές από την αντιτρομοκρατική.

Σπασμένη τζαμαρία καταστήματος 


Η επίθεση, σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου που αναρτήθηκε στο athens.indymedia και μέσω του οποίου έγινε γνωστό το περιστατικό, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο. Ο Γιαγτζόγλου πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας επειδή τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενέργεια που προκάλεσε και εξεγέρση στις κεντρικές φυλακές της χώρας.

Στο σημείο, όπου βλέπετε το καφάσι, έσκασε η χειροβομβίδα


Για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, μιλά ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων


Τί δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες




Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia (έχει διατηρηθεί η ορθογραφία) αναφέρονται τα εξής:

"Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει"

Massimo Passamani

Τα ξυμερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top