0
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο από μεθαύριο  θα μετασταθμεύσουν  δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper, στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας…για «εκπαίδευση» με χρονικό ορίζοντα έξι μήνες οι οποίοι θα είναι όπως δείχνουν και οι δηλώσεις Ερντογάν  «πολύ καυτοί» .

Επίσης μαζί με τα αμερικανικά UAV έρχονται εξειδικευμένο προσωπικό που θα φθάσει ίσως τα 100 άτομα!

Οι Τούρκοι έτσι θα βρεθούν σε κλοιό πάνω από το Αιγαίο και οτιδήποτε κάνουν σε παραβίαση ή εναέρια εμπλοκή θα «φωτογραφίζεται» άμεσα από την αμερικανική πλευρά που θα έχει σε real time , τις κινήσεις τους, όπως και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Αμερικανοί αξιωματικοί επιθεωρούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας εδώ και μεγάλο διάστημα και η παρουσία  μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητές τους.

Ακούστηκαν πολλά μέρη στην χώρα,  όπως η  Σκύρος, αλλά εκεί δεν  επιθυμούσε  η ελληνική πλευρά, λόγω της ευαισθησίας του νησιού για την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Το αεροδρόμιο στην  Λάρισα κρίθηκε τελικά το πιο κατάλληλο λόγω των πολύ καλών εγκαταστάσεων του .

Τονίζουμε ότι τα MQ-9 Reaper είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τεράστιες δυνατότητες. Πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία, πάρα πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης και μπορούν να διεξάγουν  πολλές αποστολές.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι τα MQ-9 θα «χτενίζουν» το Αιγαίο σε αποστολές εναέριας επιτήρησης ενώ διαθέτουν πολύ μεγάλη αυτονομία .

Η επιλογή των Αμερικανών να γίνει η μεταστάθμευση αυτού του είδους εναέριων  συστημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τις άριστες  σχέσεις των δύο χωρών σε στρατιωτικό  επίπεδο.

Σίγουρα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στο πρόβλημα με το όνομα «Ερντογάν» ο οποίος ονειρεύεται οθωμανικές αυτοκρατορίες, ξένα εδάφη και θάλασσες  που είναι γεμάτες υδρογονάνθρακες και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν του ανήκουν.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι και το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση  υπαρκτού κινδύνου στο Αιγαίο, διότι οι  Ισραηλινοί  διαβλέπουν πιθανή πολεμική σύρραξη στην περιοχή, κυρίως  λόγω των αυτοκρατορικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου για την αναβίωση της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

«Το όνειρο του «μεγαλοπρεπούς» ( εννοώντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή)  Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdoğan θα  πυροδοτήσει μια μεγάλη ανάφλεξη  στην περιοχή», έγραψε ο Yochanan Visser για το Israel National News. 

«Ο Τούρκος πρόεδρος  που τώρα πολεμάει τους Κούρδους, ανταγωνίζεται σθεναρά την Ελλάδα και «εμπλέκεται» σε πολεμική αντιπαράθεση και με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια Συρία, θέτει  ωμά το θέμα της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της  επέκτασης του εδάφους της Τουρκίας», είπε ο Visser  σε μια ειδική ανάλυση του η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Πολλοί ειδικοί από ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία , και τον Τούρκο πρόεδρο που δε πλέον ανεξέλεγκτος από όλους και όλα.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top