0
Το δεύτερο χτύπημα μέσα σε μόλις τρεις μέρες δέχεται ο Κώστας Καραμανλής από το στρατόπεδο των Σαμαρικών με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis. 

Μετά τον ίδιο Αντώνη Σαμαρά που φωτογράφισε τον κ. Καραμανλή ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών της "σκευωρίας" δια του "αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ Παπαγγελόπουλου και τώρα υπουργού δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ", ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε χτες αποφασισμένος στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και μίλησε για "ρουσφέτι" δημοσιογράφου και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ επί πρωθυπουργίας Καραμανλής το 2004.

"Πήγατε στο Γραφείο Τύπου του τότε Πρωθυπουργού, στον κ. Ανδριανό; Δώσατε το βιογραφικό σας; Εστάλη στον Πρόεδρο της ΕΡΤ με φαξ από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ναι ή όχι;" είπε σε κάποια φάση της πολύωρης κατάθεσής του ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανέτα Καββαδία, αλλά "καρφώνοντας" ταυτόχρονα τον νυν συνάδελφό του στη ΝΔ βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, στενό συνεργάτη του κ. Καραμανλή.

Μάλιστα ο διάλογος αυτός συνεχίστηκε επί αρκετά λεπτά μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Αννέτας Καββαδία με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να μιλάει για "ρουσφέτι" και να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι πήγε αποφασισμένος να κάνει αναφορές τέτοιες που θα συνέδεαν τον Κώστα Καραμανλή με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσήλθε "ενημερωμένος" και με "στοιχεία" ανά χείρας καθώς σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι "άρα, δεν χρειάζεται να καταθέσω το φαξ, γιατί το παραδέχεστε και μόνη σας".

Παρέμβαση της ΕΕ θέλουν στη ΝΔ

Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ ακονίζονται τα μαχαίρια με φόντο τη Novartis, η ΝΔ τραβάει στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση. Ανώτατη πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε "πολωνοποίηση" της πολιτικής ζωής της χώρας και ουσιαστικά ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ λέγοντας ότι "η διάκριση των εξουσιών είναι ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη". 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα και κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσχοβισί, κατά τον τρόπο που το έθεσε και η Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε το δρόμο της ενημέρωσης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ακολουθεί και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που φέρεται ως εμπλεκόμενος στη δικογραφία. "Ουδέν σχόλιο" ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά για τον κ. Αβραμόπουλο ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα τόσο η ηγεσία της ΝΔ, όσο και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζουν ότι από την έρευνα του FBI δεν προκύπτει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα και εμμένουν στην καταγγελία για σκευωρία της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ και της αντιπολίτευσης.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το "ναι" της ΝΔ σε προανακριτική επιτροπή που έχει προαναγγείλει η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι τελικά -σύμφωνα με πληροφορίες- ένα καθαρό ναι σε τυχόν ψηφοφορία στη βουλή για τη σύσταση προανακριτικής, υπό την έννοια ότι είναι σαν να υιοθετείται η δικογραφία και οι ισχυρισμοί των τριών προστατευόμενων μαρτύρων τους οποίους η ΝΔ καταγγέλλει ως "κουκουλοφόρους". 

Παράλληλα έχει απορριφθεί πρόταση που έπεσε στο τραπέζι στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη για χωριστή πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή, όμως ταυτόχρονα και μια καταψήφιση στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προβληματίζει το Μοσχάτο υπό την έννοια ότι δεν θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν δέχεται την κοινοβουλευτική διερεύνηση. Με τα ως τώρα δεδομένα το πιθανότερο σενάριο είναι αν προχωρήσει σε πρόταση για προανακριτική η κυβέρνηση, η ΝΔ να πάει στο "παρών" με μια διευκρινιστική πολιτική δήλωση ότι δεν τάσσεται κατά της έρευνας αλλά δεν μπορεί να στηρίξει μια έρευνα-κατηγορητήριο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο τόσους υπουργούς και ένα πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top