0
Την κατάργηση της θερινής ώρας εξετάζουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προστέθηκαν μεταξύ των οπαδών της θεωρίας ότι η αλλαγή της ώρας μία ώρα μπροστά κάθε Μάρτιο και στη συνέχεια η επιστροφή κάθε Οκτώβριο, κάνει περισσότερο κακό παρά καλό!


Η ευρωπαϊκή συνέλευση υπερψήφισε την Πέμπτη με 384 ψήφους υπέρ και 152 κατά, το ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αξιολογήσει το ισχύον σύστημα και «εάν χρειαστεί, να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή του».


Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισαν την πρόταση για κατάργηση της θερινής ώρας με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.

«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες»

Το ψήφισμα δεν ήταν δεσμευτικό αλλά απηχούσε τις παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η αλλαγή της ώρας.

«Πολλές μελέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα, αλλά δείχνουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία», έγραψαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πρότασή τους.

Ο θερινής χρόνος εισήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης της χρήσης καυσίμων για φωτισμό και θέρμανση.


Μερίδα ειδικών εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική έχει οφέλη για τον άνθρωπο, καθώς -για παράδειγμα- του παρέχει μια επιπλέον ώρα για υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top