0
Αλλαγή πολιτικού σκηνικού δημιουργεί η μεγαλειώδης ακομμάτιστη και ανένταχτη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Θεσσαλονίκη, που διατράνωσαν τη θέση τους ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.

Η συγκέντρωση όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, το Μαξίμου αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα τα οποία πρέπει να την δουν ως ένα νέο μεγάλο δημοψήφισμα του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της Β. Ελλάδος.

Οι ίδιοι μάλιστα πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν τα κόμματα δεν αναπροσαρμόσουν την θέση τους έναντι του Σκοπιανού θα δημιουργηθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί και καινούργιες πολιτικές ισορροπίες.

Οι μακεδόνες μέσω του συλλαλητηρίου έστειλαν ισχυρό μήνυμα το οποίο θα μπορούσε να το αξιοποιήσει η Ελληνική πολιτεία και στην διαπραγμάτευση που γίνεται σήμερα.

Όλοι οι κεντρικοί ομιλητές και ιδιαίτερα ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης τόνισε και έτσι έκλεισε την ομιλία του «φωνή λαού – οργή θεού».

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής, έκανε ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Βουκουρέστι το 2008 και τα οποία οδήγησαν στην παύση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» τόνισε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» τονίζει ο κ. Καραμανλής και συμπληρώνει:

«Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

«Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου και διάχυτο εκνευρισμό από την Παρασκευή το βράδυ, και πολύ πριν γραφτεί το ρεπορτάζ.

Το αυστηρό μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων μόνο κάτω από αυστηρές και απαράβατες προϋποθέσεις, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία έσπευσε μέσω κύκλων της να εκφράσει την απορία της για τις αποδιδόμενες στον Κώστα Καραμανλή διαρροές.

Ωστόσο το επιτελείο του πρωθυπουργού εμφανίζεται θορυβημένο από τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής, γεγονός που υποστηρίζουν ότι δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιες είναι τελικά οι επιδιώξεις του.

Στρατηγός Φράγκος: Θα μας βρουν μπροστά τους ό,τι κι αν σημαίνει αυτό

«Δεν υποχωρούμε, θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Να το μάθουν επιτέλους: δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν, τελειώσαν αυτά. Ο ελληνικός λαός παρά τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία έδωσε σήμερα βροντερό παρών».

Αυτά ανέφερε στο βροντερό μήνυμά του από το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα με μονολεκτικό ερώτημα, αν ο λαός θέλει το όνομα Μακεδονία για την ΠΓΔΜ. Τόνισε πως πρέπει να προηγηθεί το δημοψήφισμα πριν οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ ζήτησε δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ενώπιον των χιλιάδων συγκεντρωμένων διαδηλωτών, τόνισε πως «αν αποδοθεί η ονομασία Μακεδονία, θα είναι κίνηση αποσχισματική. Πώς θα περάσει από τους κομάντος; Η Μακεδονία ήταν και παραμένει ελληνική».

«Καλώ τους πάντες να υπερασπιστούν τη Μακεδονία μας, τα οικονομικά θα τα ξεπεράσουμε», συνέχισε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ενώ το πλήθος τον αποθέωνε φωνάζοντας «είναι τρελός ο στρατηγός».

«Αν ο Ζάεφ θέλει να μάθει ιστορία, να ξέρει ότι πέρα από το 700 πΧ ξεκινά η ιστορία μας» τόνισε, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Μάθιου Νίμιτς, τον οποίο χαρακτήρισε θεατράνθρωπο και είπε ότι πλούτισε τόσα χρόνια ως διαπραγματευτής, καλώντας τον ΟΗΕ να τον αντικαταστήσει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top