0
Αισιόδοξος ότι το 2018 θα είναι για την Ελλάδα χρονιά ολοκλήρωσης της περιόδου των μνημονίων, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τον ερχόμενο Αύγουστο, με την Ελλάδα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια.


«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε, μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η πρόοδος στην τρίτη αξιολόγηση αποτελεί θετικό σημάδι για τα επόμενα βήματα και ζήτησε να συνεχιστεί αυτή τη δυναμική. Όπως είπε, η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την ταχεία έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών για τα επόμενα βήματα: τις συζητήσεις για το χρέος και τις ρυθμίσεις για μετά το πρόγραμμα. Όπως εξήγησε, όλα αυτά πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι τον Ιούνιο.

«Βασικό ερώτημα είναι ότι το πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει πλήρως την πρόσβασή της στην αγορά, με λογικά επιτόκια. Και πάλι, υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία», συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας πως οι ανάγκες χρηματοδότησης αμέσως μετά από το πρόγραμμα είναι καλά διαχειρίσιμες και η Ελλάδα έχει κάνει με επιτυχία τα πρώτα βήματα επιστροφής στις αγορές ομολόγων.

Σημείωσε επιπλέον ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που εφαρμόζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είχαν θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του χρέους και τόνισε ότι όλα αυτά αυξάνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ελληνικά ομόλογα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top