0
Την υπερηφάνειά του για τον διοικητή της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόντος», που με το «ευρωπαϊκό καπέλο» της συμμετέχει εκ μέρους της Ελλάδος στο Σχηματισμό Μάχης (“Battle Group”) HELBROC, εξέφρασε με ανακοίνωσή του στον «τοίχο» του στο facebook, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Σημειώνουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η άσκηση «ΤΑΛΩΣ ‘17» της 71ης Α/Μ ΤΑΞ με την οποία καταδείχτηκε η πλήρης ετοιμότητα του σχηματισμού για την ανάληψη του σχηματισμού ετοιμότητος HELBROC της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και ακολούθησε πριν από λίγες ημέρες η επιτόπου μετάβαση στις Βρυξέλλες μετάβαση του διοικητή της 71ης Α/Μ ΤΑΞ ταξίαρχου Πάρι Καπραβέλου ο οποίος ενημέρωσε πλήρως και λεπτομερώς την Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ.

Γι’ αυτό το λόγο ο στρατηγός Κωσταράκος σημείωσε επί λέξει: «Εξαιρετικές ενημερώσεις στη Στρατιωτική Επιτροπή από τους Ταξίαρχο Καπραβέλο και Ταξίαρχο Koot, διοικητές των Σχηματισμών Μάχης (EU Battle Groups) HELBROC και BENELUX-NL-led αντίστοιχα σε ετοιμότητα για 1ο εξάμηνο 2018. Εξαιρετικά υπερήφανος για άριστη εικόνα και ενημέρωση Έλληνα Διοικητού και Σχηματισμού του. Έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις εξαιρετικές και ετοιμοπόλεμες και πρέπει να τις δείχνουμε με κάθε ευκαιρία. Αυτή είναι και η καλύτερη αποτροπή».


Θυμίζουμε δύο πράγματα: Πρώτο ότι ο Σχηματισμός Μάχης της ΕΕ HELBROC, που έχει ως επικεφαλής έθνος την Ελλάδα, συμμετέχουν σε αυτό επίσης η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κύπρος και η Ουκρανία, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα συμμετάσχει και η Σερβία. Δεύτερον, ο ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, είναι γιός του πρώην αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού ε.α. Ευστάθιου Καπραβέλου. Πατέρας και γιός αποτελούσαν και αποτελούν κοσμήματα για το Στρατό Ξηράς και γενικότερα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο ως αξιωματικοί αλλά και ως άνθρωποι. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top