0
Με γραμμές από το μέλλον και εμφάνιση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, το αυτοκίνητο που δημιούργησε ψηφιακά ο Έλληνας σχεδιαστής κ. Βαγγέλης Ντεζές είναι ένα supercar που δεν μοιάζει με κανένα άλλο που έχουμε δει στην αυτοκίνηση!




ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Το «Laros» όπως ονομάζεται το δημιούργημα του Βαγγέλη Ντεζέ, Σχεδιαστή 3D και Καθηγητή Τρισδιάστατης Απεικόνισης στο Velios School of Art, έχει αντλήσει την ονομασία του από την αρχαιοελληνική λέξη «λάρος», η οποία αναφέρεται στον γνωστό μας γλάρο, το πουλί από το οποίο ο κ. Ντεζές έχει εμπνευστεί και το λογότυπο, αλλά και την σχεδίαση της δημιουργίας του.

Με βάση μάλιστα τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να δείτε και εσείς ότι το δημιούργημα του κ. Ντεζέ διαθέτει ένα πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα με έντονες αλλά και ρευστές γραμμές, χαρακτηριστικά και πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα, αλλά και ειδικά αεροδυναμικά πτερύγια που ανασηκώνονται στο πίσω μέρος.

Ο επιπλέον δυναμισμός και η επιθετικότητα που οφείλει να έχει ένα supercar δεν λείπουν φυσικά από το Laros και εκφράζονται με στοιχεία όπως οι έντονες εισαγωγές στο εμπρόσθιο τμήμα (μόνο για λόγους αισθητικής γιατί ο κινητήρας τοποθετείται πίσω), αλλά και οι τρεις αεραγωγοί στο πίσω μέρος που περικλείουν την μεγάλη, τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο.


Μιλώντας με τον δημιουργό του Laros, ο κ. Ντεζές μας αποκάλυψε ότι ακόμη και χρωματικά, η επιλογή λευκής, μαύρης και χρυσίζουσας απόχρωσης σε διάφορα σημεία του αμαξώματος παραπέμπουν στα χρώματα του γλάρου (λευκό, μαύρο, πορτοκαλί), ώστε να τονιστεί ακόμη περισσότερο η αίσθηση ελευθερίας που χαρακτηρίζει αυτό το τόσο κοινό στη χώρα μας πτηνό.



Το τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αν μη τι άλλο χαρίζει στο Laros μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμφάνιση που, όπως προείπαμε, δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στην αυτοκίνηση.


Ως προς το μέλλον του Laros, όπως μας είπε ο κ. Ντεζές μετά τη δημιουργία των 3D εικόνων που σας παρουσιάζουμε, στόχος του είναι να δημιουργήσει με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης ένα μοντέλο 37-40 εκατοστών του αυτοκίνητου, για να δει πως απεικονίζεται και απτά το δημιούργημά του, αλλά και με τη βοήθεια κάποιων ειδικών να τεστάρει και την αεροδυναμική του συμπεριφορά.

Στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται το Laros, πάντα μέσω 3D print, να εκτυπωθεί και σε κλίμακα 1:1.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Laros μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω email απευθείας στον κ. Ντεζέ (bagelisd@gmail.com). Εμείς από την πλευρά μας, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εξέλιξη της δημιουργίας του, ενώ παράλληλα αναμένουμε και τα υπόλοιπα σχέδιά του που, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, θα είναι ένα πολύ φουτουριστικό supercar καθώς και ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, τα οποία θα ενταχθούν στην οικογένεια του «Laros».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top