0
Στην παραδοχή ότι επί πολλά χρόνια η χώρα του προκαλούσε την Ελλάδα, ότι ανεγέρθηκαν μυθοπλαστικά μνημεία και ότι στο αεροδρόμιο έχει δοθεί το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβη, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.



Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι αυτά έχουν τώρα σταματήσει, γιατί η χώρα του θέλει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, με την οποία, όπως παρατηρεί, έχει κοινή ιστορία, που θα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.

«Έχουμε επίγνωση πως η Ελλάδα έχει μία επαρχία με το ίδιο όνομα και γι' αυτό δεν αποδέχεται το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας", όπως επίσης μας είναι σαφές ότι κανένας δεν θα κατακτήσει το έδαφος του γείτονα. Το πολύ να καταλαμβάνουμε τις όμορφες ελληνικές παραλίες στις οποίες φθάνουν κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο "Μακεδόνες".

Από την άλλη πλευρά έρχονται πολλοί Έλληνες επενδυτές στην "Μακεδονία". Εξάλλου, υπάρχει στην Αθήνα μία κυβέρνηση με αριστερό προσανατολισμό, η οποία δεν είναι εθνικιστική. Ελπίζουμε σε μία λύση μέσα στο επόμενο εξάμηνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει στη συνέχεια: «Θέλουμε να αλλάξουμε την τρέχουσα διεθνή ονομασία, ΠΓΔΜ, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, με τρόπο που να μπορεί να είναι αποδεκτό από την Ελλάδα, αλλά και από τη "Μακεδονία"».

«Γεννήθηκα ως "Μακεδόνας", ο πατέρας μου και ο παππούς μου ήταν επίσης ("Μακεδόνες"). Αυτό δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τα συναισθήματα τα δικά μου και των συμπατριωτών μου» αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας στη συνέχεια πως καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των διεθνών θεσμών.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top