0
Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες και σύμφωνα με όσα λαμβάνουν χώρα σήμερα εν έτη 2017 σε Συρία,  και από χθες στο Ιράν, έχουμε την εφαρμογή ενός μεγάλου βρώμικου σχεδίου σε μια  ολόκληρη τεράστια περιοχή από την Θράκη έως την Δαμασκό και από την Τεχεράνη μέχρι την Ερυθρά θάλασσα. 



Πληροφορίες για δολοφονία Βαρθολομαίου, αραβική άνοιξη στο Ιράν, αμερικανικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, εξοπλιστική φρενίτιδα Ερντογάν με αγορές αντιαεροπορικών συστημάτων είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του παζλ.

Το σχέδιο αυτό αφορά  σαφέστατα τα σενάρια τα οποία ήρθαν στην δημοσιότητα για την απειλή της ζωής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την ΜΙΤ.    

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, όλως τυχαίως από το 2013 αμερικανική εταιρεία τηλεφωνίας αναφέρονταν σε μια «ανεξάρτητη χώρα» με την ονομασία Θράκη.

Αυτή φέρεται να είχε ως πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, με επίσημο θρήσκευμα όμως την  Ορθοδοξία και όχι φυσικά την σουνιτική εκδοχή του  Ισλάμ, παραπέμποντας σε σενάριο υλοποίησης «τουρκικής άνοιξης», που ακολουθεί αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ιρανικό έδαφος.

Παλαιότερες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων αναφέρονταν στις λεγόμενες ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) που θα ελέγχονται απόλυτα και αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους και αφορούσαν και την περιοχή της Δυτικής Θράκης στα σχέδια τους .

Μιλάμε για ανεξάρτητες διοικητικές και οικονομικές εκτάσεις με μοναδικά προνόμια.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ιράν από χθες συγκλονίζεται από μεγάλες διαδηλώσεις από άκρη σε άκρη ενώ στην Συρία εφαρμόζεται ως γνωστό σχέδιο διχοτόμησης της χώρας σε δύο ή τρία καντόνια  (συριακή επικράτεια, περιοχή ελεγχόμενη από την δύση και κουρδική περιοχή). Οι Αμερικανοί δεν έχουν υποχωρήσει και το σχέδιο δεν έχει τελειώσει. Το Ισραήλ αναμένεται να δώσει νέα ώθηση.

Αυτά τα ημιαυτόνομα καντόνια αποτελούν το πρότυπο ενδεχομένως και για την τουρκική άνοιξη που θα έχει σκοπό τον διαμελισμό της Τουρκίας του Σουλτάνου Ερντογάν, διότι  η ίδια  οδεύει «αχαλίνωτα» σε μια οθωμανική αυτοκρατορία η οποία δεν είναι αποδεκτή από την νέα τάξη πραγμάτων.

Σύμφωνα με το «σενάριο» υπάρχει σχέδιο με την ονομασία «Κράτος της Θράκης» το οποίο έπεται να υλοποιηθεί και γι’ αυτό είχαμε και δηλώσεις πρόσφατα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν τόσο έντονα κατά την επίσκεψη του,  για » Τούρκους » και ‘Μητέρα πατρίδα» κά .

Τονίζεται ότι η αραβική άνοιξη ξεκίνησε αρχικά ως γνωστόν από την Τυνησία, απλώθηκε στην Λιβύη, στην Αίγυπτο, στην Υεμένη, στην Συρία, τώρα στο Ιράν και σε λίγο θα «μεταβεί» στο τουρκικό έδαφος.

Η «σκοτεινή κυβέρνηση» πέρα του Ατλαντικού έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο τους Τούρκους για πολλούς λόγους.

Η πρόσφατη αγορά ρωσικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που «κλειδώνουν το Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου και οι οποίοι δεν θα ελέγχονται από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα θέσουν σε εφαρμογή σχέδια που θα «θυμίζουν» παγωμένες θύελλες στην Ανταρκτική.

Δεν πρόκειται η νέα τάξη πραγμάτων να ανεχθεί , σύμφωνα με το παγκόσμιο σχέδιο κατακερματισμού των χωρών (για καλύτερο έλεγχο) μια αναβίωση της τουρκικής οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ούτε ηγέτες φυσικά σαν τον Ερντογάν και τον Πούτιν.

Η Θράκη καταλαμβάνει «χώρο» ως γνωστόν σε τρία κράτη (Ελλάδα-Βουλγαρία και Τουρκία) και σύμφωνα με το πληροφορίες πρωτεύουσα αυτού του «κράτους» θα είναι η Κωνσταντινούπολη.

Σαν επίσημο θρήσκευμα του «κράτους» της Θράκης παρουσιάζεται η Ορθοδοξία με την προσπάθεια δημιουργίας ενός ορθόδοξου Βατικανού με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη .

Αυτό το σχέδιο είναι σε γνώση των νέο-οθωμανών και του Ερντογάν γι΄ αυτό και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας προσπαθούν να συνδέσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη, για να φυλακίσουν και εξορίσουν.

Η αλήθεια είναι , οι πολύ καλές σχέσεις του ίδιου με τις ΗΠΑ, το Βατικανό, το Ισραήλ αλλά και την δύση γενικότερα έχουν κτυπήσει καμπάνες στην Άγκυρα.

Αυτό όμως που πραγματικά συγκλονίζει είναι  ότι δύο χώρες φέρονται να προειδοποίησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ειδοποιηθεί από άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και επισήμως πρόσφατα δια της διπλωματικής οδού ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το Φανάρι, φέρεται να έχει λάβει παρόμοια μηνύματα και από άλλη χώρα που επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου.

Από συνεργάτες της τουρκικής MİT παρακολουθείται συστηματικά κάθε κίνηση όχι μόνον του Πατριάρχη αλλά όλων των μελών του Πατριαρχείου, ειδικά στην Αμερική.

Αμερικανικές πηγές φέρονται να δήλωσαν ότι «αν κριθεί από τους ανθρώπους του τουρκικού καθεστώτος απαραίτητο ακόμα και να απειληθεί η ζωή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα απειληθεί! Δεν τον σταματάει τίποτα όσο νιώθει ισχυρός και δυνατός!».

Την ίδια στιγμή ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ στην περιοχή της Α.Μεσογείου, με  τα σενάρια μιας επικείμενης σύγκρουσης να εστιάζονται πλέον επικίνδυνα  στα Στενά του Βοσπόρου τα οποία κατέχουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι του Ερντογάν και τα οποία «παζαρεύουν» .

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ ξεκινούν από μικρή εμπλοκή στα Στενά με κάποια «δικαιολογία» και φτάνουν σε πολεμική επιχείρηση τύπου «Καλλίπολη 1915».

Έτσι σκιαγραφείται  ένα τεράστιο «παιχνίδι» που λαμβάνει χώρα ειδικά στην περιοχή μας , ενώ από χθες (εντελώς απροκάλυπτα) οι Τούρκοι απειλούν την Κύπρο ότι θα «βουτήξουν» αυτό που θεωρούν ότι τους ανήκει. Πρόκειται για εξελίξεις άκρως επικίνδυνες με άρωμα περιφερειακού πολέμου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top