0
Θέμα εκλογής Μουφτή της μουσουλμανικής μειονότητας άνοιξε ο υπουργός Παιδείας, λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για το θέμα.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον Κώστα Γαβρόγλου, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι σφοδρότατες. Πολιτικοί και επιστήμονες κάνουν λόγο για αδιανόητη κίνηση.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη, τόνισαν ότι η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα.

«Πυρά» εξαπολύει στην κυβέρνηση και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία κάνει λόγο για προχειρότητα σε ευαίσθητα θέματα.

«Η αδικαιολόγητη σπουδή και μάλιστα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, δεν είναι καλός σύμβουλος. Ιδιαίτερα όταν η επιλογή του χρόνου, δίνει την εντύπωση ότι εκπληρώνουν υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά ,με άμεση ενημέρωση και συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Έτσι ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο σύστημα ανάδειξης των Μουφτήδων της Θράκης με την τροποποίηση του σχετικού Νόμου(1920/1991),χωρίς να δημιουργούνται άλλης μορφής προβλήματα» αναφέρει η κα Γεννηματά.

Αδιανόητη χαρακτηρίζουν την εκλογή Μουφτή οι ειδικοί τονίζοντας ότι είναι λάθος και η σύνδεσή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι επιβλαβής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top