0
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος παρά τις λυσσαλέες προσπάθειές του να αποφύγει τη Δικαιοσύνη για τη δυσώδη υπόθεση του «NOOR1», στην οποία το όνομά του πλανιόταν, παραμένοντας όμως τελικά στο σκοτάδι, νιώθει πλέον να σφίγγει γύρω του ο κλοιός της Δικαιοσύνης. 


Με μία κίνηση-ματ, η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα κάλεσε ήδη με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και τους στενούς συνεργάτες του που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση του φορτίου του θανάτου με το «NOOR1», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. 

Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, η οποία βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο των πρωταγωνιστών της μεγάλης αυτής υπόθεσης, με απώτερο στόχο να φύγει από τα χέρια της η ογκώδης δικογραφία του ναρκόπλοιου, φαίνεται ότι έχει μπει στην τελική ευθεία της έρευνας. Με αποφασιστικά βήματα η εισαγγελική λειτουργός βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τα πρόσωπα που «δείχνουν» ως πρωταγωνιστές και χρηματοδότες της μεταφοράς δύο και πλέον τόνων ηρωίνης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλείται να εμφανιστεί την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού, ωστόσο δεν αποκλείεται αντ’ αυτού να προσέλθουν οι δικηγόροι του.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου θα πρέπει να περάσουν επίσης ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή. Όλοι καλούνται από την εισαγγελική λειτουργό σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα.

Δύο μόλις μήνες μετά τις απειλές για τη ζωή της που κατήγγειλε, με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., η εισαγγελική λειτουργός είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την έρευνα, την οποία είχε αναλάβει με σκοπό να διακριβωθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κι άλλα αδικήματα οικονομικού κι όχι μόνο χαρακτήρα που συνδέονται με το φορτίο του θανάτου.

Η εισαγγελέας χρειάστηκε να περάσει... διά πυρός και σιδήρου κατά την έρευνα, αντιμετωπίζοντας υπόγειες ραδιουργίες και δικονομικά τερτίπια των πρωταγωνιστών που είχαν μάθει τόσα χρόνια να μένουν στο απυρόβλητο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top