0
Ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.



Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες».

Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η  απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».



Hurriyet: Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει άρθρο της με τίτλο «Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω», σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου και της κυβέρνησης μετά την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την απόφαση για την παροχή ασύλου από την Ανεξάρτηση Δευτεροβάθμια Επιτροπή. «Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του  2016, ένας από τους οκτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια καθυστερημένη ανακοίνωση», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top