0
«Πρέπει να ενωθούμε και να βοηθήσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , να βοηθήσουμε τις Βρυξέλλες να λάβουν τις σωστές αποφάσεις ώστε να μην εκδοθούν τελεσίγραφα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στο Βελιγράδι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της Ρουμανίας, Μιχάι Τουντόσε.


Ο Μπορίσοφ επεσήμανε ότι οι τέσσερις χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και ότι πρέπει να αποδειχθεί  ότι  έχουν αντληθεί διδάγματα από το παρελθόν.

«Δεν θέλουμε να είμαστε παθητικοί και να περιμένουμε για το τι θα κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις για εμάς. Θέλουμε, επίσης, φθηνό αέριο, συνδεσιμότητα, ψηφιακή υποδομή, να έχουμε όλα όσα υπάρχουν στη Δύση. 

…Είμαι πολύ αισιόδοξος και είμαι μπορώ να πω βέβαιος ότι ο συνάδελφός μου, Αλέξης Τσίπρας, θα βρει τους τρόπους για όλα τα θέματα, ώστε να  επιλυθεί  το θέμα των Σκοπίων, επειδή αυτό είναι ένα θέμα από τους πιο σημαντικούς πυλώνες- όπως επίσης και τα θέματα μεταξύ της Σερβίας και των Σκοπίων , πρέπει να επιλυθούν. Δεν πρέπει να δημιουργούνται μακροχρόνια προβλήματα.  Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε την Επιτροπή,  να βοηθήσουμε τις Βρυξέλλες να βρουν λύση και να μην δημιουργούν τελεσίγραφα, λέγοντας αυτό ή το άλλο», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

  • (Στοιχεία από makfax.com.mk/)


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top