0
Η 7η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» έχει έδρα στον Προβατώνα Έβρου και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, διαθέτοντας ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο συνθέτουν το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και το πλέον σύγχρονο υλικό της.



Με 131 έτη παρουσίας στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, συνεχίζει να φυλάττει Θερμοπύλες στην ευαίσθητη και ακριτική περιοχή του Έβρου, της οποίας έχει την ευθύνη διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας.

Την 21 Οκτωβρίου 1875, συγκροτήθηκε με απόφαση της τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, το 7ο Σύνταγμα Πεζικού. Το Σύνταγμα έλαβε μέρος στο Εκστρατευτικό Σώμα για την απελευθέρωση της Κρήτης το 1897, στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο το 1897, στους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912 – 1913, στην Ελληνοβρετανική Στρατιά κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1917, στην εκστρατεία στην Μεσημβρινή Ρωσία το 1919, στη Μικρασιατική Εκστρατεία το 1922 και στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940, γράφοντας ένδοξες σελίδες ιστορίας.

Το Μάρτιο του 1996, στα πλαίσια της αναδιοργανώσεως, το 7ο ΣΠ αναδιοργανώθηκε σε 7η Μ/Κ ΤΑΞ, ως οργανικός Σχηματισμός της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ με ∆ιοικητική υπαγωγή υπό τη ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1997 έλαβε χώρα η τελετή μετονομασίας της Ταξιαρχίας, στα πλαίσια της οποίας παραδόθηκαν στην Ταξιαρχία η πολεμική σημαία και το λάβαρο.

Τον Σεπτέμβριο του 1998 έγιναν τα εγκαίνια του στρατοπέδου «∆ΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ». Στις 10 Απριλίου 2000 η Ταξιαρχία μεταστάθμευσε στον Προβατώνα στο στρατόπεδο «∆ΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ», όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο από την πενθήμερη επιχειρησιακή εκπαίδευση της επίλεκτης Ταξιαρχίας που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top